Alles wat je wil weten over veganistische condooms

door Redactie

Ja, je leest het goed: normale condooms zijn niet veganistisch. In het productieproces van vloeibaar rubber tot condoom wordt soms caseïne gebruikt. Caseïne is een dierlijk eiwit, dat ook in melk zit. Gelukkig zijn er voor veganisten en mensen met een allergie voor melkeiwit veganistische condooms; dus zonder caseïne. Dit is alles wat je wil weten over veganistische condooms.

Veganistische condooms

Veganistische condooms zijn niet per se beter dan normale condooms. Wel is het zo dat veganistische condooms vaak natuurlijker zijn dan de reguliere variant. Ze bevatten bijvoorbeeld vaak geen parabenen en zijn regelmatig ook biologisch. Bij het produceren van veganistische condooms wordt caseïne vervangen door een alternatief zoals distelextract. Sommige veganistische condooms hebben het keurmerk Vegan Society.

Werken veganistische condooms hetzelfde als ‘normale’ condooms?

Je zult geen verschil merken tussen ‘reguliere’ condooms en veganistische condooms. ‘Het gevoel is exact hetzelfde. Er is geen enkel verschil met andere latex condooms,’ zei Theodoor van Boven van de Condomerie in een interview met LINDA. Veganistische condooms zijn ook net zo veilig.

Hoe zit het met andere vormen van anticonceptie?

De anticonceptiepil bevat lactose en is dus niet veganistisch. Ook andere anticonceptie is meestal niet geschikt voor veganisten. De Evra-anticonceptiepleister, Noristerat- en Depo-Probvera-injecties zijn wel geschikt voor veganisten.

Waar koop je veganistiche condooms?

Veganistische condooms zijn onder andere verkrijgbaar bij Condomerie, Vega-Life, Condoom Anoniem en Postcondooms.nl. Klik hier voor een volledige lijst met verkooppunten.

Meer lezen over anticonceptie:

Rubber, kapotje, vangkous: 18 synoniemen voor condoom

De beste reacties als hij geen condoom wil gebruiken

Maak een condoom omdoen een feestje

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy