Beoefen deze 4 sporten voor een gezonder sexleven

door Kim

Inkoppertje: sporten is goed voor je lichaam en geest. Het zorgt voor fysieke en mentale voordelen die op de lange termijn bijdragen aan onze gezondheid. Maar wist je dat losgaan in de sportschool ook ontzettend veel voordelen heeft voor losgaan in bed?

Sporten is goed voor je sexleven, dat is een onbetwist feit! Maar de vraag luidt natuurlijk: welke sport levert de meest optimale bijdrage aan een gezond en seksueel actief lichaam? Ik vertel je welke vier sporten jouw sexdrive een boost kunnen geven.

1. Yoga

Het ligt misschien voor de hand: lenigheid kan heel wat standjes die voorheen uit den boze leken opeens mogelijk maken. Yoga zorgt naast een soepel lijf ook voor een ontspannen geest. We bouwen als bezige bijtjes gedurende de dag veel spanning op in onze heupen en yoga helpt bij het loslaten van die spanning. Door middel van ademhalingsoefeningen en het verstevigen van de core is het mogelijk om je comfortabeler te voelen in je eigen lichaam. Hierdoor word je meer één met je diepere zelf en kan je zowel genieten van rustgevende als intensieve activiteiten. Yoga draagt op deze manier ook bij aan in het moment leven. Op slaapkamergebied kan deze vorm van bewustwording heel wat voordelen met zich meebrengen. Met iemand sexen wordt namelijk beter wanneer je in het moment bent. En tot slot: Sommige yogaposes kunnen de weg naar een orgasme of zelfs de intensiteit van een orgasme versterken. Bonus!

2. Krachttraining

Het hoeft allemaal echt niet mega ingewikkeld te zijn. Met een abonnementje op de sportschool kom je al heel ver. Het verstevigen van je lichaam door middel van krachttraining is een absolute plus voor je sexleven. Sterke spieren zorgen namelijk voor een sterker lichaam die op de lange termijn ook slanker blijft. Goed in je vel zitten is sowieso al erg fijn als het aankomt op je zelfvertrouwen in de slaapkamer. Laat staan het vermogen te hebben om moeilijke standjes uit te voeren en zwaartekracht te trotseren. Is de sportschool niet jouw ding? Pak dan thuis eens een paar gewichten erbij! Ook zijn er ondertussen genoeg apps die hulp bieden bij het trainen. Voor sommige oefeningen heb je slechts een matje en je eigen lichaamsgewicht nodig. Denk bijvoorbeeld aan de brug: goed voor je buik- en rugspieren, je bilspieren en het verstevigen van de bekken. Echt waar, zo simpel kan het zijn!

sporten-draagt-bij-sexleven

3. Cardio

Een goede sexpartij valt niet altijd in minuten, uren of dagen(!) te meten, maar geef nou eens toe… vaak is langer toch echt beter, of niet soms? Wie wil er nu niet fit genoeg zijn om er een dag en een nacht tegenaan te kunnen? Uithoudingsvermogen is daarom een belangrijk onderdeel van de gezondheid. Cardio is de beste manier om conditie op te bouwen. Ga bijvoorbeeld een paar keer per week lekker wandelen of hardlopen, fiets naar werk in plaats van de auto te pakken, ga skaten wanneer het zonnetje schijnt, of zoek een andere sport die bij jouw persoonlijkheid past. Er zijn meer dan genoeg opties.

4. Dansen

Er zijn veel vormen van dans die ons goed doen in de slaapkamer. Bijvoorbeeld hiphopdansen, stijldansen, paaldansen, of gewoon lekker met je billen schudden in de club. Naast dat het een beter uithoudingsvermogen oplevert zorgt dans ook voor meer ritmegevoel. Dit is natuurlijk fantastisch voor tijdens de daad! Je voelt je sexy omdat wat je doet er waarschijnlijk ook nog eens sensueel uitziet. Ook is samen met je bedpartner dansen aan te raden, omdat je endorfine aanmaakt wanneer jullie de voetjes van de vloer gooien. Dit heeft als gevolg dat jullie beter kunnen genieten van de intimiteit tijdens de sex.

Sporten en opwinding

Sporten zorgt voor het sneller pompen van het hart, waardoor de bloedstroom wordt versterkt. De seksuele organen worden voorzien van extra bloed, waardoor het verlangen naar een avontuurtje toeneemt. Als dat niet genoeg onderbouwing is, komt er tijdens het sporten ook nog eens een gigantische lading aan hormonen vrij die ervoor zorgt dat het libido stijgt. Adrenaline en endorfine passen een sterkere waarneming van de zintuigen en het vermogen om te ontspannen toe. Trek dus maar snel die sportschoenen uit de kast en ren, dans of squat jezelf naar een gezonder sexleven.

Meer sporten draagt bij aan meer (en betere) sex, maar het is natuurlijk geen garantie! Er kunnen andere seksuele problemen gaande zijn die niet op te lossen zijn door een yogales hier of een hardloopsessie daar. Denk aan vroegtijdige ejaculatie, vaginisme en erectiestoornis. Als je hier mee worstelt, adviseren we je om naar de huisarts of seksuoloog te stappen.

 

Meer over sporten:

5 x sex work-outs

7 vakantie workouts voor koppels

Waarom paaldansen de ultieme sensualiteit booster is

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

Beeld: Pinterest, Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy