Alles wat je moet weten over een sperma-allergie

door Chiara

Nope… Het is helaas geen fabel! Een sperma-allergie bestaat wel degelijk. Hoe dan? Als je dacht dat jouw hooikoorts aanvallen vervelend waren, denk je daar na het lezen van dit artikel vast en zeker anders over. Dit is alles wat je moet weten over SPA.

SOA-achtige symptomen

Last van jeuk na de sex? Dan hoeft dit niet meteen te betekenen dat je een SOA te pakken hebt. De klachten die vrouwen ervaren bij een sperma-allergie lijken namelijk enorm op de symptomen van de meest voorkomende SOA’s. Zo kunnen er ook zwellingen en een branderig gevoel ontstaan in en rond je vagina. In sommige gevallen ontstaat er zelfs netelroos of hevige huiduitslag. Dan maar een blowjob zou je denken… Mwah, met een sperma-allergie is ook dat geen goed idee! Bij orale sex kunnen er pijnlijke zweertjes in de mond optreden. Ook als hij niet klaarkomt, denk aan het voorvocht dat vrijkomt tijdens (orale) sex. Vrouwen met de allergie kunnen deze nare klachten simpelweg vermijden door middel van een rubbertje. Pfiew!

Allergisch voor z’n eigen goedje

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen allergisch zijn voor sperma. Sterker nog: mannen kunnen allergisch voor hun eigen goedje. Dit wordt ook wel het Post Orgasmic Ilness Syndroom genoemd. Een minuut of dertig na zijn hoogtepunt treden er verschijnselen op bij de man die vergelijkbaar zijn met die van een pollenallergie. Van rode ogen en een loopneus tot pijnlijke spieren en vermoeidheid. De meeste mannen ontdekken rond hun pubertijd of ze de allergie hebben, maar het kan ook later optreden. Helaas is deze allergie niet te bestrijden of te voorkomen. Tenzij een man nooit klaarkomt, wat vrijwel niet mogelijk is. Wanneer er sprake is van een zaadlozing zal dit nooit zonder gevolgen zijn.

Er zijn wel sterke middeltjes die de symptomen helpen onderdrukken. Ook kunnen mannen met POIS een gewenningskuur ondergaan, door simpelweg vaak te climaxen. Op deze manier raakt zijn lichaam gewend aan zijn sperma. Een andere oplossing zijn onderhuidse sperma-injecties die worden ingespoten tot het lichaam het zaad volledig accepteert. Bij vrouwen kan dit trouwens ook, maar dan wordt het goedje in de vagina gespoten. Wat een idee!

Meer over sperma:

Sperma vergroot de levensduur

Allemaal aan de sperma smoothie?

Bron: Gezondheidsnet
Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy