PMS: Van engeltje naar duivelse bitch

door Julia

Ik zit er weer middenin hoor. Zonder dat ik het eigenlijk doorhad. Nou ja, dat is niet helemaal waar want ik had het door die mood swings zeker wel kunnen raden. Ik heb het over de dagen voordat ik ongesteld wordt. Oftewel PMS. Wat. Een. Hel.

 

En nee, ik overdrijf niet. Zoals ik al zei: ik zit er middenin. Oké, misschien overdrijf ik een beetje dan. Mijn vriendin wees me er namelijk op: ‘Moet je ongesteld worden?’. Net nadat ik besloten had mijn onzekere gedachtes met haar te delen. Bij haar schaam ik me er niet meer voor, zij kent me al meer dan tien jaar. Het is dat ik zelf met mijn ogen draaide, of eigenlijk de emoticon via Whatsapp, maar anders had ik zeker de rollende ogen of dat schuin getrokken hoofd van mijn vriendin tegenover me gehad. Wat overigens totaal op zijn plaats was geweest.

pms

Para

Iedere maand weer hetzelfde liedje. Ik verander van een engeltje in een duivelse bitch. Nou, het duivelse is waar het mee eindigt. Het begint altijd met angst en onzekerheid. Ik haal allerlei scenario’s in mijn hoofd, waarbij ik altijd de gebeten hond ben. Niemand vindt me meer aardig, iedereen ontwijkt me. En het erge is nog, ik word hier zo goed in: het mezelf voor de gek houden, dat ik er gewoon in ga  geloven ook. Dan hoor je jezelf ineens zeggen: ‘Zie je wel, hij leest mijn bericht niet, hij negeert me hij wil niks meer met me te maken hebben’ Of ‘Ze leest wel mijn appjes, maar als ik haar bel neemt ze niet op, ze is vast boos op me, wat heb ik gedaan, niet mijn vriendin ook nog wehhhhh!

Ergens weet ik dat dit hormonen zijn die op hol slaan net voor je menstruatie, maar hoe is het mogelijk dat van het een op het andere moment alles, maar dan ook echt alles, je paranoïde kan maken?!

 

Needy

Gelukkig wist mijn vriendin me op het juiste moment een halt toe te roepen, ik stond namelijk bijna op het punt om mijn date te betrekken in dit, oh zo irritante, onzekere gedoe. En ik weet dat ik me al op het randje bevind, sinds een week doe ik namelijk zo. What the hell begint het nou echt twee weken van tevoren?! Kan ik me niet even opsluiten zonder telefoon alsjeblieft?! Anyway, vorige week dus ik maakte een opmerking en ergens voelde ik wel dat het werkelijk nergens op sloeg, maar toch vond ik het nodig om extra bevestiging te vragen. En wat zei hij; ‘Waarom doe je zo onzeker joh’ Viel ik even heel hard door de mand. Een paar dagen later ging ik helemaal uit mijn stekker, omdat hij onze afspraak had afgezegd, in my defense ‘kotsend van de drank’ is geen excuus, maar om dan te zeggen; Je bent echt een zak als je drinkt’ en ‘Flikker toch op’ gaat misschien toch net iets te ver. Dat zag ik natuurlijk later pas in, toen anderen me erop wezen. Oeps.

 

pms

 

Lekker dramatisch

Het is geen excuus, maar eigenlijk ook weer wel, want wij vrouwen moeten iedere maand weer die hel van een ongesteldheid doorstaan, en lieve mensen het is geen week het zijn verdomme drie weken als je alles wat voor je menstruatie gebeurt meetelt. En het erge is nog dat je dit aan mannen totaal niet kunt uitleggen, hoe moet ik mijn date nou vertellen waarom ik iedere maand verander in een losgeslagen dramaqueen? Met emoties all over the place, de woede is nog niet verdwenen of de onzekerheid komt alweer om de hoek kijken, het is gewoon niet bij te houden, die rollercoaster aan emoties.

Ik heb ook zo’n sterk vermoeden dat als ik dit volgende week, na al deze ellende, teruglees, ik van schaamte in een hoekje kruip. Man, wat een aanstellerij. Ja dat is even makkelijk praten als je eruit bent, maar wat doe na drie weken als de hel weer van vooraf aan begint?

 

Dat is dus mijn vraag aan jou, wat doe jij om die emotionele rollercoaster iedere maand af te remmen? Of laat je juist alles gaan, en waarschuw je de mensen om je heen voor wat er komen gaat? Heb je tips of advies voor me? Let me know!

 

Meer over gezondheid:

– Vier menstruatie mythes ontkracht

– Sex tijdens je menstruatie? Hell yes!

– Het Yoni ei: De magische vriendin voor je vagina

 

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy