Sugaring: voordelen en onze ervaring (+winactie)

door Julia

We zitten midden in de zomer en willen ons lijf het liefst zo glad mogelijk hebben, dus wat doen we dan? We plukken, scheren en waxen erop los. De één zweert bij het scheermesje, de ander bezoekt maandelijks een waxsalon of laat het laseren. Maar welke behandeling is nou het meest effectief? En niet geheel onbelangrijk, is het ook vriendelijk voor je huid? LotteLust gaat voor je op onderzoek uit met de ontharingsspecial. Deel 1 is all about sugaring.

In deze ontharingsreeks belichten wij diverse ontharingsbehandelingen. We vertellen je wat het is, wat het doet en wat onze persoonlijke bevindingen zijn. Zo kunnen we jou van het beste advies voorzien. We trappen af met de body sugaring behandeling bij salon Sweet & Smooth in Amsterdam-West.

Wat is body sugaring?

Deze manier van ontharen is nog niet heel bekend in Nederland. Vooral in Oostbloklanden en Arabische landen is dit heel populair. Wat houdt het in? Body sugaring is een manier van ontharen met behulp van een suikerpasta. Deze suikerpasta wordt meestal gemaakt van stroop, honing, citroen en water. Nicoletta, eigenaresse van Sweet & Smooth maakt de suikerpasta zelf.

Voordeel van sugaring

Het voordeel van ontharen met suikerpasta is dat het niet wordt verhit. Het is gelijk aan je lichaamstemperatuur waardoor het prettiger aanvoelt op de huid. En de haren worden er in een beweging uitgetrokken. De eerste keer ontharen met sugaring is het pijnlijkst, daarna worden de haren zachter en wordt de pijn dus minder. Bij Sweet & Smooth wordt de behandeling uitgevoerd door twee vrouwen, de eigenaresse en een medewerkster.

Onze ervaring met sugaring

Het team van LotteLust heeft de volgende twee behandelingen gekozen: de Full Amsterdam en de Strip Amsterdam met een shape. Hoe dit ons is bevallen, lees je hieronder.

Ervaring van Lotte (25)

Behandeling: Full Amsterdam t.w.v. € 30,-

Je eerste indruk?

“Normaal gesproken scheer ik alles down below met een scheermesje. Dan blijft het letterlijk twee uur glad, daarna begin je al heel snel weer stoppels te voelen. Waxen had ik nog nooit geprobeerd en ik had goede verhalen gehoord over sugarwaxing. Het leek me ook wel gemakkelijk om eens enkele weken niet te hoeven scheren, dat scheelt ook weer een hoop tijd. De salon ziet er prachtig en professioneel uit. In de behandelkamer rook het heerlijk en stond een zen-muziekje op.”

Vond je het pijnlijk?

“Ja, het was zeker geen pretje maar je gaat er wel steeds meer aan wennen. Het is belangrijk om goed in- en uit te ademen. Wanneer je je ontspant is de pijn een stuk minder. Gelukkig wordt het met elke behandeling steeds minder. Het is dus even doorbijten, maar daarna ziet het er ook echt top uit! Helemaal zacht en glad.”

Hoe reageerde je huid?

“Het was dezelfde dag nog rood, wat normaal is. Daarna heeft het een week een beetje ‘beurs’ gevoeld wanneer je erop drukte. De eigenaresse tipte om aloë vera-gel erop te smeren en dat hielp echt goed! Het is ook belangrijk om katoen ondergoed te dragen zodat je huid goed kan luchten.”

Hoe lang bleven de haren weg?

“Zeker wel twee weken. Een paar stoppels, maar die waren zo licht en zacht dat je ze niet eens voelde. Echt perfect!”

Ervaring van Hanna (27)

Behandeling: Strip Amsterdam met een shape t.w.v. € 35,-

Je eerste indruk?

“Dit was de eerste keer dat ik mijn bikinilijn heb laten doen in een salon. Ik ben echt niet preuts, maar ik vond dit ergens best een dingetje om je ondergoed uit te doen en met je benen wijd op een behandeltafel te gaan liggen. Gelukkig is het net als een sauna, na twee minuten denk je er niet meer aan. Wat betreft de behandelkeuze, ben ik gegaan voor een hartjesvormpje, gewoon omdat het kan. De vrouw die mij behandelde, heeft heel lief het hartje ook nog geverfd omdat er anders niks te zien zou zijn met mijn blonde haren.”

Vond je het pijnlijk?

“Ja, dat was even schrikken, dit voel je wel! Het was prima te doen, maar ik was hier geloof ik niet helemaal op voorbereid. Daarnaast heb ik me al die jaren geschoren, wat er voor zorgt dat het geen lieve donshaartjes meer waren.”

Hoe reageerde je huid?

“Net na de behandeling voelde het een beetje branderig aan en bleef het ook best even geïrriteerd, maar toen dit eenmaal weg was had ik een extreem zacht huidje. Het liefst wilde ik er de hele tijd aan zitten, zo zacht haha! Van te voren scrubben was ik vergeten, en toch heb ik echt nergens last van gehad. Terwijl ik normaal al een geïrriteerde huid krijg, als er een scheermesje in de buurt komt.”

Hoe lang bleven de haren weg?

“Lang! Echt langer dan ik van te voren had verwacht. Toen de haartjes weer terug groeiden, leken ze ook zachter en veel minder dan normaal. Het heeft wel ruim 3 weken geduurd, voordat de haren weer terugkwamen.”

Ervaring van Julia (30)

Behandeling: Full Amsterdam t.w.v. € 30,-

Je eerste indruk?

“We kwamen binnen bij Sweet & Smooth en werden heel leuk ontvangen door de eigenaresse. Ze bood ons wat te drinken aan en twee van ons mochten meteen al mee voor de behandeling. Ik werd door een heel vriendelijk meisje geholpen. Een lekkere kletskous, daar hou ik wel van. Dit helpt me altijd wel te ontspannen, en me op me gemak te laten voelen. Echt nerveus was ik niet. Over de pijn had ik niet echt nagedacht. Ik was vooral nieuwsgierig naar de behandeling.”

Vond je het pijnlijk?

“Ja, maar dat had meer te maken met hoe ik de behandeling in ging. Ik had totaal niet gedacht aan de pijn, dus ik was er niet op voorbereid. Het was dus wel tanden bijten, maar gelukkig kreeg ik twee stressballetjes waar ik in kon knijpen om de pijn een beetje op te vangen. Maar na tien minuten begon ik wel aan het gevoel te wennen.”

Hoe reageerde je huid?

“Mijn huid is gevoelig, maar met scheren heb ik zelden last van ingegroeide haren of bultjes. Ik had wel verwacht dat mijn huid op het waxen wat heftiger zou reageren en dat bleek ook zo te zijn. Eenmaal thuis trok ik mijn broek uit en mijn schaamstreek was vuurrood. Hoewel het meisje wat mij behandelde had gezegd om er niks op te doen, vond toch dat ik het iets moest kalmeren. Ik had nog crème liggen wat ik van mijn schoonheidsspecialiste had gekregen nadat ik mijn bovenlip had gewaxt, dus heb ik dat erop gesmeerd. Het duurde nog een paar dagen voordat de roodheid wegtrok en helaas kreeg ik ook ingegroeide haartjes.”

Hoe lang bleven de haren weg?

“Ik ben net voor mijn vakantie bij de salon geweest en heb de hele vakantie mijn bikinilijn niet hoeven te scheren. De haartjes bleven 2,5 week weg, ze kwamen veel zachter terug en het waren er minder dan voorheen.”

Winactie

Doe mee met onze winactie en maak kans op een Full Amsterdam-behandeling voor twee!

[contact-form-7 id=”6248″ title=”Winformulier”] Kan je niet wachten? Ga naar de website van Sweet en Smooth en maak alvast een afspraak.

sugar waxing

 

Meer over ontharen:

Zo voorkom je van die vervelende scheerbultjes

Schaamhaar anno 2017 kan echt niet meer: vrouwen en mannen geven hun mening

Vier vragen over schaamhaar

 

Beeld: Sweet&Smooth

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy