Waarom elke vrouw een Beppy in huis moet halen

door Lotte

Tampons doen eens per maand hun ideale plicht. Ons helpen door een menstruatieperiode heen te komen. Voor sommigen is een tampon een stuk fijner dan een plakkaat maandverband in je onderbroek. Het grootste nadeel blijft dat irritante touwtje dat tussen je benen bungelt. Niet handig als je naar het zwembad of de sauna gaat bijvoorbeeld. Gelukkig is er een handig alternatief: genaamd Beppy.

Meet Beppy!

De Beppy lijkt op het eerste gezicht meer op een soort make-upsponsje vanwege haar vorm en gezellig roze kleur dan op een tampon. En is ook nog ‘draadloos’. Totaal anders dan de witte wattenproppen die we gewend zijn.

Het grootste voordeel ten opzichte van ‘gewone’ tampons is dat je veel meer kunt met de Beppy. Als je deze sponstampon gebruikt, kun je tijdens je menstruatie gewoon sex hebben, lekker naar de sauna, sporten met je vriendinnen of een heerlijke middag in de zee dobberen. Je hoeft je in deze situaties dus geen zorgen te maken over je bewegingsvrijheid of een bungelend touwtje dat iemand anders kan spotten.

De voordelen

  • Beppy heeft geen touwtje;
  • Beppy vormt zich naar jouw lichaam;
  • Beppy bevat geen chloor;
  • Beppy is er in een wet en dry variant.

Zo gebruik je de Beppy tampon:

Ervaringen met Beppy

Vier vrouwen geven hun mening over de Beppy. Charlotte (31) en Flora (27) zijn al bekend met deze sponstampons, Lisanne (32) en Willemijn (40) gebruikten het voor het eerst.

Wat is je eerste indruk?

C: “Mijn eerste indruk is dat deze tampon helemaal niet lijkt op een normale tampon. In eerste instantie schrik je dan ook, vanwege het formaat en de vorm. De kleur vind ik wel echt super!”

F: “Ik vind deze tampon heel groot ogen. Maar toen ik de tampon inbracht viel dit heel erg mee. Het schuim druk zich helemaal samen, waardoor het toch niet zo groot is als dat ik in het begin dacht.”

L: “Toen ik hoorde van het product dacht ik al yes, dit is voor mij een ideale en fijne oplossing. Toen ik de Beppy uit de verpakking haalde was het dan ook eigenlijk wel wat ik in gedachte had. Een spons die flexibel is en makkelijk in te brengen is.”

W: “Een grappig sponsje wat je ook kunt gebruiken bij een mini-afwas.”

Hoe ging het gebruik?

C: “Eerst deed ik hem niet ver genoeg, maar na het goed inbrengen zat de tampon echt super. Ik ben er mee gaan sporten en heb de tampon helemaal niet gevoeld, wat bij een normale tampon wel altijd het geval is.”

F: “De eerst keer was even wennen, omdat ik niet wist of de tampon goed zat. Daarom heb ik de eerste keer de tampon thuis geprobeerd om te kijken of ik niet zou doorlekken. Nu ik het vaker heb gebruikt weet ik precies hoe ik de tampon moet gebruiken. Het uitnemen van de tampon was in het begin wel even anders. Normaal trek je gewoon aan het touwtje, maar met de Beppy tampon gaat dat natuurlijk niet. Zelf gebruik ik altijd mijn wijs- en middelvinger door middel van de pincetgreep, maar je kan ook met één vinger het uitneemlusje gebruiken. Het is maar net wat je prettiger vindt.”

L: “Ik had verwacht dat het een beetje lastig zou zijn, omdat ik tampons van jongs af aan niet zo heel prettig heb gevonden. Het inbrengen ging boven verwachting makkelijk. Ik zette een voet op de toiletbril om er gemakkelijk bij te kunnen. De tampon zat daarom direct goed. De Beppy heb ik een aantal uur in gelaten en daarna eruit gehaald en ook dat ging soepel. Hetzelfde principe als bij het inbrengen.”

W: “Ik vond het vrij spannend, omdat ik bang was dat ik de tampon niet meer uit zou kunnen krijgen. Het inbrengen ging eigenlijk vrij vlot omdat de wet variant voorzien is van een gel zodat deze soepeler naar binnen gaat.”

Zou je het aanraden?

C: “De tampon zou ik zeker aanraden, vooral tijdens het sporten.”

F: “Ik zou het zeker andere vrouwen aanraden. Het kan voor dagelijks gebruik, maar dat is wel wat prijzig. Maar zeker voor speciale gelegenheden zou iedere vrouw wel op de hoogte moeten zijn dat zo een tampon bestaat. Dus als je naar de sauna gaat, gaat zwemmen of als je sex wilt hebben. Vooral tijdens de sex is deze tampon wel een uitkomst, want met geen andere soort tampon is dit mogelijk.”

L: “Ik zou de Beppy zeker aanraden. Het is heel gemakkelijk tijdens de sauna en sporten. Ook heel handig tijdens de sex. Staat er een romantisch weekend op de planning en je kunt je menstruatie niet plannen dan is dit een ideale oplossing! Oftewel: het is superhandig om altijd en paar Beppy’s in huis of in je tas te hebben.”

W: “Beppy heeft me echt verbaasd. Uiteindelijk was het uithalen van de tampon maar een kleine handeling en heb ik echt het volledige vrijheidsgevoel ervaren tijdens mijn menstruatie.”

Wat vind je de fijnste voordelen?

C: Bij het sporten voel je de tampon dus echt niet.
Naar het zwembad zonder dat het touwtje langs je broekje floept.
De tampon is heel zacht van materiaal.
Door de lactagel breng je hem makkelijker in als een normale tampon.

F: Schone sex tijdens de menstruatie.
Geen touwtje, heel handig als je naar de sauna gaat en tijdens het zwemmen.
Je voelt de tampon niet zitten.
Het doet geen pijn bij inbrengen op de lichtere dagen.

L: Geen gedoe met een touwtje.
Het in- en uitbrengen gaat best makkelijk.
Heb lekker kunnen zwemmen en sporten.
Je krijgt waar voor je geld.

W: Vrijheid in mijn doen en laten.
Ze zijn hygiënisch verpakt.
Duidelijke gebruiksaanwijzing.
Fijne en overzichtelijke website voor extra informatie.

beppy-verkooppunten

Shop Beppy met korting!

Nieuwsgierig geworden naar Beppy? Bof jij even. Met de exclusieve code LOTTELUST krijg je 10% korting op de gehele collectie van Beppy. Have some sponsie fun!

Meer over menstruatie:

Kun je zwanger raken als je ongesteld bent?

Heeft je menstruatiecyclus invloed op je orgasme?

11 x de gênantste momenten als je ongesteld bent

Beeld: Unsplash, Beppy
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Beppy.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy