Waarom je soms moet huilen na een orgasme

door Lotte

Stel je voor: je ligt fijn te rollebollen met je boy en YES, je komt klaar… En plots barst je in huilen uit. De tranen biggelen over je wangen, maar je hebt geen idee waarom…

Het is niet ongewoon om zo emotioneel te worden na een orgasme, dus wees gerust: er is niks mis met je.

Waarom je huilt na sex

Sexonderzoeker Debby Herbenick leg uit wat het betekent om te huilen na een orgasme: “Er is niet genoeg onderzoek gedaan om precies te verklaren waarom dit gebeurt. Sommige vrouwen en mannen overkomt het namelijk veel vaker dan andere. Sommige sexperts verklaren dat het komt door de hormonen die in je lichaam vrijkomen als je klaarkomt. Dat legt echter niet uit waarom het bij bepaalde mensen maar af en toe gebeurt.”

Emotionele explosie

“Er gebeurt van alles in de hersenen tijdens een climax waardoor de oorzaak lastig vast te stellen is. Je spieren zijn opeens volledig ontspannen, je hartslag daalt enorm, je ademhaling wordt rustiger en er laten veel hormonen los”, verklaart Herbenick. Niet gek dat je overmand wordt door emoties en als gevolg een potje huilt.

What to do?

Als alles goed zit in je relatie is er niks om je zonder over te maken. Laat je vriend wel even weten dat je niet écht verdrietig bent. Houd je toch een naar gevoel na de huilbui, omdat je in een onzekere, onveilige relatie zit? Praat er over met een vriend, familielid of een therapeut.

Bron: Buzzfeed / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy