Wij gaan vaker van bil dan onze ouders vroeger

door Lotte

Daten is makkelijker dan ooit. Je opent je Tinder-app, je swipet een paar keer naar rechts, verzint een schuine openingszin – en hoppa je hebt een date! Onze ouders hadden het op onze leeftijd op datinggebied wel lastiger, vandaar ook dat zij volgens nieuw onderzoek minder vaak sexten en minder relaties hadden.

De Tindergeneratie heeft ongeveer twee keer zoveel sexpartners en driemaal meer relaties dan hun paps en mams destijds voordat ze settelen en trouwen met iemand. Over trouwen gesproken, veel ondervraagden uit het onderzoek onthulden dat ze, ondanks de hoge hoeveelheid dates, nooit verwachten een levenspartner voor altijd te vinden. Ach, zo erg is single zijn ook weer niet, kijk dit maar!

Generatieklooftindergeneratie vaker sex

“Mensen die nu in de twintig zijn hebben geen baan meer voor het leven, trouwen niet meer met hun middelbare school-liefde en blijven niet meer wonen in hun eerste gekochte huis”, zo verklaart hoogleraar psychologie en gezondheid aan de Manchester Business school het verschil tussen de generaties.

Deze cijfers komen uit nieuwe onderzoek onder Britten van 18 tot 25 jaar. Zouden het precies hetzelfde gelden voor Nederlandse jongeren? Deel je mening in een comment hieronder.

Meer interessante onderzoeken over sex en relaties lezen doe je hierrr.

Bron: Mirror / Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy