WTF: Strakkere vayaya met een wespennest?!

door Lotte

We staan altijd open voor nieuwe dingen, maar een wespennest in je flamoes stoppen? Daarvoor houden we onze benen stijf bij elkaar. 

Je hoort het goed. Sommige vrouwen gebruiken een knikkergal, ook wel galnoot genoemd, als ‘alternatief medicijn’ om hun vagina te verjongen en strakker te maken. What the…

Thee voor je vagina

Op Etsy worden deze vaginaballen verkocht door HeritageHealthShop. De knikkergal is een bolvormige noot op eiken die door de galwesp wordt gebruikt als nest voor de larve. De Maleisische verkoper adviseert het gebruik tegen allerlei ‘vaginale ongemakken’ door er soort van thee van te maken. De ‘thee’ moet je drinken of gebruiken als wasemulsie in je vagina.

strakkere vagina, wespennest

 

Vergroot risico op HIV

Ik hoop dat dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje bij de meeste vrouwen alarmbellen doet rinkelen. Canadese gynaecoloog Jen Gunter waarschuwde in een blog dat de home made-behandeling alles behalve goed doet voor je vagina.

“Drying the vaginal mucosa increases the risk of abrasions during sex (not good) and destroys the protective mucous layer (not good). It could also wreak havoc with the good bacteria. In addition to causing pain during sex it can increase the risk of HIV transmission. This is a dangerous practice with real potential to harm. Here’s a pro-tip, if something burns when you apply it to the vagina it is generally bad for the vagina.”

strakkere vagina, wespennest

Het droogt je vagina uit en beschermt het beschermde vochtlaagje. Ook zorgt het voor verstoringen in de goede bacteriën. Naast pijn bij het vrijen, vergroot het gebruik ook de kans op een HIV-besmetting. Tot slot geeft ze een ‘pro-tip’: Als iets brandt wanneer je het in de vagina stop, dan in het over het algemeen slecht voor de vagina.

Kortom: Een knikkergal is dus NIET voor de poes.

 

Meer over je vagina:

Wordt je vagina strakker als je een tijdje droog staat?

De 5 soorten vagina’s volgens een bikini-waxer

Zo houd je je vagina fris

Bron: DrJenGunter / Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy