3 gouden tips tegen liefdesverdriet

door Lotte

Er is geen pasklare oplossing voor liefdesverdriet, daarin moeten we je helaas teleurstellen. Maar dat betekent niet dat je helemaal niks kan doen tegen het verdriet wat je nu doormaakt. Met de volgende drie liefdesverdriet tips kun je de pijn enigszins verzachten.

1. Zorg voor verandering

Het is bewezen dat je routine doorbreken of jezelf iets nieuws aanleren je hersenen nieuwe prikkels geeft en daarmee de nodige afleiding biedt. Precies wat je nodig hebt als je liefdesverdriet hebt en over je ex heen wilt komen! Hoe je dit doet? Door bijvoorbeeld de route die je dagelijks fiets of rijdt naar je werk, te veranderen. Of als je hebt samengewoond, of gewoon veel tijd hebt doorgebracht in je huis met je ex, begin dan met een idee om de indeling aan te passen. Ga lekker schuiven met meubels, koop wat nieuwe accessoires en maak je huis helemaal eigen. Je zou het misschien niet verwachten, maar door een gebroken hart kan juist de beste relatie ontstaan. Hier lees je waarom.

2. Doe dingen waar je energie van krijgt

Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet; of het drie keer in de week trainen is in de sportschool, elke week een uurtje gaat schilderen, of een middagje gaat shoppen. Toevallig zijn dit activiteiten die je alleen doet, maar het kan net zo goed in gezelschap zijn, of naar een nog voor jou onbekende plek gaan en daar nieuwe mensen leren kennen. Mocht je dat eng vinden, heb je natuurlijk ook de optie om online te gaan. Denk niet meteen aan daten, maar zie het als ‘gezellig wat gaan drinken of eten’ met iemand naar wie je nieuwsgierig bent. Of er nu iets romantisch of vriendschappelijks uitkomt, dat maakt niet uit, dat is namelijk niet het doel. Zou je echt aan een gebroken hart kunnen sterven? Lees het antwoord hier.

3. Geef het tijd

Cliché, we know, maar zo waar. Ik spreek uit ervaring, elke keer dat mijn hart gebroken werd en ik liefdesverdriet had (ja helaas is het me meer dan een keer overkomen) dacht ik dat de pijn nooit over zou gaan. Maar na een paar maanden was dat al een heel ander verhaal. Er is zelfs onderzoek naar gedaan, als mensen onlangs hun relatie hebben verbroken of zijn gedumpt, zijn ze intens verdrietig en denken ze dat ze zich voorlopig nog zo zullen voelen. Maar dat was dus helemaal niet waar, het bleek namelijk dat deze mensen zich na drie maanden al een stuk beter voelden dan ze zelf hadden gedacht. Tijd heelt dus echt alle wonden.

Wees vooral lief voor jezelf in deze periode en luister goed naar waar jij behoefte aan hebt. Is dat je omringen met vrienden of familie? Doe dat dan vooral. Of is dat juist lekker op jezelf zijn? Laat de mensen om je heen dan weten, dat je wat me-time nodig hebt.

Meer over liefde:

Wat je moet weten als je verliefd wordt op iemand met een depressie

De 5 meest romantische plekken op aarde

De 10 meest voorkomende oorzaken van ruzies tussen koppels

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy