5 datingmissers om te voorkomen

door Lotte

Dating in 2020 is zwaar vermoeiend. Vooral als je op zoek bent naar iets vast. Je steekt veel tijd en energie in gesprekken en dates met leuke mannen en/of vrouwen en plots kan het voor niets zijn geweest. Je match kapt het af – of nog erger: je wordt geghost – en moet je weer he-le-maal bij nul beginnen. Misschien maak je je schuldig van deze 5 datingmissers…

1. Picture perfect?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Op basis van jouw profielfoto’s wordt binnen minder dan een seconde de eerste indruk gevormd. Make it count. Zorg voor een lichte en scherpe profielfoto waar je hele hoofd op staat. Een mooie glimlach doet ook wonderen, maar een mysterieuze Mona Lisa-smile werkt ook aanlokkelijk. Zorg dat je minstens twee foto’s van jezelf plaatst en dat je regelmatig wisselt. Tot slot kun je altijd nog op de wetenschap vertrouwen: volgens onderzoek zou de kans op een match vergroten als je de kleur rood draagt.

2. Verkeerde datingsite

Zoek je wel op de juiste plekken? Tinder is een natuurlijk de kweekvijver voor dating én – inderdaad – er zijn genoeg mensen die wel hun liefde kennen via de datingapp. Máár geen zin in slechte openingszinnen, spelletjes en slechte dates? Er zijn nog genoeg andere toffe datingsites die niet suf zijn. Keuzestress is niet nodig… Op LotteLust vind je de datingsitevergelijker waar je vindt welke datingsite de beste match voor jou is.

3. 13 in een dozijn profieltekst

Houd van Netflix en drankjes met vrienden doen? Joh, net als 100.000 andere vrouwen van jouw leeftijd. Onderscheid jezelf door in je profieltekst voorbeelden te geven wáárom jij zo bent. Sportief? Vertel dat je traint voor een marathon. Gek op films? Benoem dat jij de top 250 van IMDb allemaal hebt gezien. Op die manier schetst je een veel beter beeld van jezelf én spring je eruit.

4. Alle lijntjes open

Veel ‘lijntjes’ uitgooien is natuurlijk handig. Dan zal er altijd wel een vis bijten, toch? Als je met 20 mensen tegelijkertijd chat, krijg je het straks zo druk dat je je aandacht niet kan focussen op de allerleukste(n). Als je op een datingsite vindt om liefde – in tegenstelling tot sex – te vinden, dan is het wellicht slim om je te beperken. Hoeveel dat zijn, dat laten we lekker aan jou over.

5. Negatieve vibes

‘Ugh, het weer is kut. Mijn werkdag was zó vermoeiend. De muziek hier is echt slecht.’ No, no! Weg met de negativiteit. Een beetje klagen kan, maar niemand houdt van een zeurkees. Wees positief, enthousiast en vrolijk. Positiviteit is verslavend en aanstekelijk en zorgt ervoor dat zowel jij als je match na elke chat of date wil terugkomen voor meer…

Naast deze ‘missers’ kunnen er natuurlijk meer redenen dat het misloopt. Soms is de timing verkeerd, is de ander gewoon niet into you – en soms zul je er nooit achter komen. It is what it is.

Meer over dating:

Originele openingszinnen voor datingapps

Date ideeën zonder budget

6 herkenbare moderne date dilemma’s

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy