5 tips voor een hete massage op een koude herfstavond

door Luna

Niets is heter dan een man of vrouw die jou versteld doet staan van zijn/ haar massagekunsten. Met deze tien tips kan jij jezelf straks kronen tot massageking of queen. What are you waiting for?

1. Zorg voor een relaxte sfeer

Bij het geven van een massage kan de omgeving niet achterblijven. Dingen als het licht, geluiden, kleuren en geuren zijn hierin erg belangrijk.

Bij het klaarmaken van een fijne ruimte zou je kunnen denken aan het aansteken van kaarsen en wierook. Het kan ook erg fijn zijn om een achtergrondmuziekje te hebben tijdens het masseren. Zo geef je jouw (massage)partner de ultimate experience.


2. De juiste temperatuur

De ideale temperatuur bij een massage is 23 graden. Helaas is het- nu het weer herfst is- buiten niet meer zo lekker warm. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte waarin je de massage geeft, goed is opgewarmd. Vergeet niet je eigen handen op te warmen. Dit kan je doen door ze bijvoorbeeld even goed in je handen te wrijven voor je begint met masseren.


3. Kies een massageolie die jullie lekker vinden

Er zijn erg veel verschillende soorten massageolie op de markt. Maar sommige geurtjes zijn helaas niet voor iedereen weggelegd.

Voorkom dat je aankomt met een lavendelolie terwijl je partner daar niet van houdt. Daarmee haal je de sensatie echt naar beneden. Leuk om te weten is dat er ook ‘massagekaarsen’ zijn met verschillende geurtjes. Deze kaarsen werken als volgt: laat de kaars 15-20 minuten branden en giet vervolgens voorzichtig de gesmolten olie in je handen.


4. Wees ontspannen en zeker van je zaak

Een massage is een moment van rust en ontspanning. Als jij -als masseur/masseuse- een massage begint als stresskip, wordt het niks.

Het klinkt een beetje cringe, maar je moet de rust uitstralen die je over wil dragen. Dus neem van te voren even een douche of ga lekker in bad. Kom even tot jezelf voordat je gaat masseren, zo kan ook jij van de massage genieten. Wees daarnaast niet onzeker van je massagekunsten. Confidence is sensible- jij kan dit!

5. Bedenk waar je op uit bent

Bedenk goed waar jij met je massage op uit bent. Heb je dat eenmaal bedacht dan kun je kijken welke massagetechnieken daar het beste bij passen.

Geef jij je partner een massage om pijn te verminderen in bijvoorbeeld nek/schouders? Dan zal je iets meer druk moeten uitoefenen. Voor massages met steviger kneden/ meer druk, zal ik je aanraden om je te verdiepen in petrissage. Voor het opgang brengen van de doorbloeding zijn zachte bewegingen voldoende. Voor een zachtere massage kan je je verdiepen in effleurage. Er zijn veel verschillende massagetechnieken met verschillende doeleinden. Dus mocht je masseren interessant vinden, zal er een wereld voor je open gaan.

Erotische massage

Hartstikke leuk die technieken maar misschien wil jij je partner wel gewoon een erotische massage geven.

Bespreek met je partner hoe jullie het aanpakken. Gaan alle kleren uit bijvoorbeeld? Belangrijk bij een sensuele massage is om de tijd te nemen. Wees niet té gericht op een happy ending, anders verlies je misschien je aandacht in het proces. Mocht je je hier in willen verdiepen kom je waarschijnlijk al snel uit bij de tantrische massages. Hier is veel over bekend en kan heel interessant zijn als je daar voor open staat.


Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg tips and tricks gekregen om jouw partner een heerlijke massage te kunnen geven. Laat ons vooral weten of je er wat aan hebt gehad!

Meer over masseren:

3 nieuwe erogene zones om te ontdekken

Zo geef je een erotische massage

Hoe geef je een prostaatmassage?

Beeld: Pexels/ Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy