5 veelvoorkomende seksklachten

door Amelia

Waar praten stelletjes over wanneer ze langsgaan bij sekstherapeuten? Een interessant vraagstuk dat voorgelegd werd bij verschillende therapeuten en psychologen. Hier kwamen 5 veelvoorkomende seksklachten uit voort. Herken jij er een paar?

1. Het krijgen van een orgasme op de ‘natuurlijke’ wijze

Numero uno: veel vrouwen laten weten dat ze graag een orgasme zouden willen krijgen op de ‘echte’ manier. De clitoris, en niet de vagina is het centrum van de seksuele en plezierige zenuwuiteinden. Dit zorgt ervoor dat feitelijk gezien komt maar 15-20 procent van de vrouwen klaar door penetratie, én zelfs dan heeft ze veel vibraties, met de hand en orale stimulatie nodig. Toch zijn er standjes die toch nét dat extraatje geven voor de vrouw die moeilijk klaarkomt door penetratie. Research en lekker veel experimenteren vergroot de kans op het krijgen van een orgasme op een ‘natuurlijke’ wijze.

2. Verschillende seksuele behoeftes

Een ander veelvoorkomend probleem is dat de ene partner meer behoefte heeft aan seks dan de ander. In het begin van de relatie houdt degene met de hogere seks-drive de relatie spannend met haar of zijn sekusuele energie. Na verloop van tijd kan de andere partner het als vervelend of zelfs manipulatief gaan beschouwen. So be aware! Ligt het aan de seks? Kijk dan naar manieren hoe dit voor beiden meer plezierig wordt. Als het probleem in de relatie zit (denk aan spanning en frustratie), maak dit dit dan bespreekbaar. Dit opent waarschijnlijk de deuren naar een evenwichtig seksleven.

3. Vroegtijdig klaarkomen

Het komt vaak voor dat de man te maken krijgt met een vroegtijdige zaadlozing. Dit levert vaak vervelende situaties op voor beide partners. De man kan last krijgen van sterke prestatiedrang: dit kan leiden tot het vermijden van intimiteit en seks. Het gevolg is dat de vrouw denkt dat haar partner niet meer tot haar aangetrokken is. Om de angst van voortijdig klaarkomen tegen te gaan, is het belangrijk voor de man om te focussen op zijn lichaam en het plezier. Herken jij dit probleem bij je vriend? Trek het je niet persoonlijk aan en probeer hem te helpen met zijn probleem.

4. Experimenteren

Sommige mensen experimenteren graag in de slaapkamer. Vooral na verloop van tijd, wanneer je je steeds meer op je gemak voelt bij je lover. Terwijl de een graag anale seks probeert, of de SM-kant ontdekt, kan dit voor de ander totaal niet het geval zijn. Het is van belang dat je de seksuele fantasieën met elkaar deelt, zodat je ongemakkelijke situaties in the heat of the moment voorkomt.

5. Geen seks

Veel stellen krijgen ermee te maken: een periode in hun relatie waar van seks weinig sprake is. Hoe ontstaat zo’n situatie nou eigenlijk? Vaak ligt dit aan een druk leven waarbij werk en/of kinderen veel tijd in beslag nemen. Seks wordt in zo’n situatie beschouwd als een verplichting, eentje die extra energie en tijd kost. Hierdoor schiet de sexy time erbij in, en meestal is één van de twee hier toch minder blij mee. Afwachten heeft geen zin, actie ondernemen wel. Deel je ideeën die je in gedachten hebt, bijvoorbeeld: ‘Ik zat te denken dat we ’s avonds altijd zo moe zijn. Misschien kunnen we een keer ochtendseks proberen?’. Door je statements vaag te houden, maak je het onderwerp niet te zwaar. Zo wordt het makkelijker bespreekbaar.

 

Meer over sex, liefde of seksklachten:

– Het grote voordeel van een klef koppel zijn

– Lange afstandrelatie? 5 essentiële tips

– Geblinddoekte vreemden zien elkaar voor het eerst

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy