5 x Waarom single zijn je gezonder maakt

door Lotte

Betrap jij jezelf ook op een vleugje jaloezie als je stelletjes hand in hand ziet lopen? Het lijkt vaak wel het doel in de samenleving om altijd te daten of in een relatie te zijn. Terwijl het vrijgezelle leventje ook zoveel fijne dingen met zich meebrengt. Bovendien zijn single ladies veel gezondere en stabielere mensen, dat bewijzen meerdere onderzoeken. wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Happy single in shape

Studies bewijzen dat singles meer beweging krijgen. Logisch wel, als je je bedenkt dat je in een relatie eerder met zijn tweeën op de bank lekkere dingetjes eet dan heftig gaat sporten. De voordelen van regelmatige exercise zijn meer energie, een goed humeur, betere nachtrust en zelfs: betere prestaties tussen de lakens.

2. Meer bruisend sociaal leven

Als je een partner hebt, ‘heb’ je altijd iemand om iets mee te ondernemen. Singles hebben dat minder. Vandaar dat ze meer moeite moeten doen voor hun sociale leven. Relatie-experts zeggen dat vrijgezellen sterkere sociale contacten onderhouden dan meer op zoek zijn naar gezellig contact.

3. Healthy food

Een relatie kan heel veel goeds doen, zolang het maar een gezonde relatie is. Zo nee, dan kan het verdriet zich uiten in ongezonde eetgewoontes. Denk maar aan comfort food: ijs, chocolade, koekjes, frisdrank. Je kent het wel. Ook als je wel helemaal happy bent met je lief, dan kun je/kunnen jullie alsnog neigen naar ongezond voedsel. Daar word je ten eerste namelijk nóg happier van en ten tweede ben je zo blij met elkaar dat die paar extra kilo’s niet eens uitmaken.

4. Minder geldproblemen

Geld maakt zeker niet gelukkig. Maar oh boy, een gebrek aan geld levert een heleboel stress op. En stress op zich is een echte killer voor je gezondheid. Het blijkt dat singles veel minder schulden opbouwen én dus gelukkiger zijn in hun financiële situatie.

5. Independent lady

Als je op jezelf bent, dan leer je alleen zijn en quality time met jezelf te hebben. Onafhankelijk kunnen leven is de ultieme survival skill die stelletjes niet altijd bezitten. Weten wie je bent, is een heel groot voordeel in je carrière en in je sociale leven. Dus inderdaad óók als je later je toekomstige partner ontmoet.

Meer over single zijn:

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

De irritantste opmerking die singles horen tijdens het kerstdiner

6 pro’s van single zijn tijdens de feestdagen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy