6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

door Lotte

Wanneer heb je nu een ‘goed sexleven’? Je weet nu eenmaal niet hoe je scoort in vergelijking met je overburen. En tuurlijk praten jij en je vriendinnen wel open over jullie sexcapades, maar iedereen deelt natuurlijk alleen de rooskleurige kant. Wil je echt weten of jouw bedpret een beetje goed en gezond is? Check deze tekenen om te weten hoe jij scoort.

Je zit lekker in je vel

Hoe blijer vrouwen zijn met hun lichaam, hoe meer tevreden ze waren over hun sexleven. Ze raakten makkelijker opgewonden, waren vochtiger en kwamen gemakkelijker klaar. Het gaat niet over de grootte van je dijen of cellulite. In tegendeel: het gaat erom dat je tijdens sexytime niet denkt aan je imperfecties en geniét!

Communicatie

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je partner je gedachten kunt lezen. Wil je iets anders of nieuws proberen in bed of wil je duidelijk maken dat de hotspot nét een paar millimeter naar links of rechts zit? Zeg. het gewoon. Zo simpel kan het zijn. Vindt je partner ook fijn: hoeft hij of zij niet zo te stuntelen. Vind je het spannend om eerlijk te zeggen wat je wil in bed? Stuur dan eens een ondeugend Whatappje met je sexuele wensen.

Goede planning

Gepland sex onsexy? Soms moét je wel! Drukke koppels weten waarom. Als je allebei een fulltime job hebt en een druk social leven, schiet het rollebollen er wel bij in. Het voordeel van een geplande wip is dat je er een tijd naar uit kan kijken. Met gierende banden richting huis! Lees ook sextips van gelukkige koppels.

Je houdt geen score bij

“Pfff, we hebben het deze maand nog meer een keer gedaan.” Komen deze woorden vaak uit je mond rollen? De score bijhouden is dus geen topper voor je sexlife. In een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Economic Behavior & Organization, kreeg een groep stelletjes de opdracht om hun sexsessies te verdubbelen. De andere helft proefpersonen hoefde niks te doen. Wat bleek? De groep die bewust meer sex moest hebben, waren minder happy met hun sexleven.

No pity sex

“Aw toe, liefde. Laten we gewoon heel even sexen?” Een herkenbare smeekbede? Beter dat jij voortaan ‘nee’ zegt! Door uit medelijden te sexen, gaat het een klusje worden.

Dirty talk

Een beetje ondeugende praat kan nooit kwaad. Of je nu een spannend berichtje stuurt of opwindende woorden in hun oor fluistert in bed. Sterker nog, wetenschappers ontdekten in 2011 dat sexy talk gelinkt wordt aan lekkere sex. Maarrr het is niet iedereens cup of tea.

Uiteindelijk gaat het erom dat je plezierige, lekkere sex hebt. Voor de een ziet dat er anders uit dan voor de ander. En dat is allebei oké.

Meer over een gezond sexleven:

– Bier juist goed voor bedprestaties

– Vrouwen met grote billen intelligenter en gezonder

– Grootste killer van jouw sexleven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy