By 

Alles wat je moet weten over het baarmoedermond orgasme


Over het clitorale en het G-spot orgasme wordt enorm veel geschreven, maar ons lichaam heeft veel meer erogene zones die ons tot een hoogtepunt kunnen brengen. Vandaag staat het baarmoedermond orgasme in de spotlights. We vertellen wat dit orgasme precies inhoudt, maar ook hoe je dit kunt stimuleren. 

Baarmoedermond orgasme: P-spot

Krampen tijdens je menstruatie, bloedingen na de sex of nare ervaringen met het plaatsen van een spiraaltje? Da’s niet gek! De baarmoeder is een van de gevoeligste organen in het vrouwelijk lichaam. Je baarmoedermond ligt diep in je vagina en is de plek waar je vagina in verbinding wordt gebracht met je baarmoederhals. De zenuwbaan in je baarmoedermond is ook verbonden met je vagina. Wanneer deze gestimuleerd wordt, prikkel je die zenuw. Dit kan leiden tot ritmische samentrekkingen van je bekkenbodemspieren en je baarmoeder. Die contracties leiden tot een p-spot orgasme, ofwel baarmoedermond orgasme. Hierbij staat de P voor Post fornix – het achterste van de boog -, de baarmoederhals dus!

baarmoedermond orgasme

Voorbereidingen

Omdat je baarmoedermond erg gevoelig kan zijn voelt, dit orgasme enorm intens. Je hoogtepunt giert door je hele lichaam, maar onthoud… ieder vrouwenlichaam reageert anders. Zo is de ene cervix gevoeliger dan de ander. Sommige vrouwen willen niet anders dan diepe penetratie, terwijl andere vrouwen pijnlijk vinden. Hoe gevoelig jouw lichaam ook is, om een baarmoedermond orgasme te ervaren is een goede voorbereiding van belang. Voor je aan inwendige stimulatie begint, moet je van buitenaf een connectie zien te maken met je baarmoeder. Hoe? Ga – ontspannen – op je rug liggen en leg je handen op je onderbuik. Concentreer je op de energie die naar je cervix toestroomt terwijl je diep in- en uitademt. Laat alle spanningen los. Wellicht helpen deze ademhalingstips voor een beter orgasme. Als het goed is, word je met elke adem meer en meer relaxt.

Baarmoedermond massage

Sta je open voor ‘het gevoel’? Dan is voorspel de volgende stap. Je baarmoederhals wordt ontvankelijker voor stimulatie wanneer je lichaam seksueel geprikkeld is. Vervolgens kun je een cervicale massage toevoegen aan het voorspel. Hoe? Jij of je partner kan je stimuleren met een dildo. De gemiddelde vagina is 7 tot 10 centimeter diep. Je eigen vingers (of die van je partner) zijn vaak te kort om je baarmoederhals voldoende te prikkelen. Een langwerpige dildo is daarom de perfecte tool! Zachte, drukkende of cirkelende bewegingen staan garant voor een ontspannen gevoel. Tip: een halfuur lang je baarmoederhals masseren is geen overbodige luxe. Je zwangerschapsorgaan vraagt net iets meer tijd dan je clit. Geduld is een schone zaak.

Slow & smooth

Geef je grenzen aan en probeer je lichaam ontspannen te houden. Vind je het toch eng? Het moet natuurlijk wel fijn aan (blijven) voelen! Ga dan eventjes terug naar stap 1 en herhaal de ademhalingsoefeningen. Zodra jij en je baarmoederhals helemaal zen zijn kun je ervoor kiezen om je orgasme te bereiken met je dildo. Maar… jullie kunnen ook extra intiem worden. Dankzij de doggy style bereikt zijn penis jouw baarmoeder in ‘de perfecte hoek’. Maar het is niet de bedoeling dat jullie helemaal tekeer gaan. Slow & smooth zijn de sleutelwoorden! Experimenteer met lichte drukkende bewegingen, cirkelende bewegingen en heen en weer schuivende bewegingen om erachter te komen wat voor jouw lichaam werkt.

Let it go

Net zoals bij ieder ander orgasme is het de bedoeling dat je jezelf helemaal laat gaan. Laat. Alles. Los. Lukt het niet? Dit kan wel eens te maken hebben met je menstruatiecyclus. Je cervix trekt zich dieper terug in je vagina rond de periode van je ovulatie en keert daarna terug naar een lagere positie. Je menstruatiecyclus heeft impact op je orgasme, maar ook op de gevoeligheid van je baarmoederhals. Daarom kan een baarmoedermond orgasme/stimulatie de ene week heel anders aanvoelen dan de andere. Geef het volgende week nog eens een kans!

 

Meer over intense orgasmes:

Drie sexstandjes voor een langdurig orgasme

Ik wil graag squirten, wat is het precies en hoe doe ik het? 

Een mentaal orgasme: klaarkomen zonder aanraking

Bron: 12 Orgasmes (Anne Cuyvers) / Beeld: Pinterest, Allesoverseks.be
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

orgasmekloof dichten
Een orgasmekloof in je relatie: zo bespreek je dat
April 18, 2019
huilen-na-sex
Waarom word ik emotioneel tijdens of na de sex? – VrijVraag #40
April 12, 2019
orgasmekloof
Wat is de orgasmekloof eigenlijk?
March 23, 2019
aftermovie kom je ook
Aftermovie: boekpresentatie van ‘Kom je ook?’
February 22, 2019
tantra-sex-beginner
Alles wat je moet weten over tantrasex
February 20, 2019
solosex geweldig-
10 redenen waarom solosex geweldig is
February 13, 2019
Wat kan ik doen tegen een pijnlijk orgasme? – VrijVraag #32
February 09, 2019
standjes g-spot stimuleren
De 4 lekkerste standjes om je G-spot te stimuleren
February 04, 2019
kom je ook lottelust artikel
GROOT NIEUWS! LotteLust brengt haar eerste boek uit (bestel ‘m hier!)
February 01, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *