Wat te doen als je verliefd bent op twee personen

door Julia

Usher zong het in 2008 al, ‘What’s a man to do when he’s in love with two?’ Als je gevoelens hebt voor twee personen tegelijkertijd is dat heel lastig. Tenzij jullie drieën er natuurlijk oke mee zijn, maar in de meeste gevallen zul je toch moeten kiezen. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je.

Voor mensen die zich in de situatie bevinden waarin ze verliefd zijn op twee personen, is het een behoorlijke struggle. Het gaat namelijk om gevoelens en die kun je moeilijk sturen, je verstand zegt het een maar je hart zegt het ander. Verliefd zijn is een geweldig gevoel, maar gaat dat gepaard met deze struggle dan kun je er niet van genieten. Daar moet dus verandering in komen. LotteLust geeft advies.

 

Liefde of lust?

Een beetje een open deur misschien, maar ik wilde hem wel graag noemen want vaak denken we er niet over na of het liefde of lust is. Je vindt iemand leuk, leert iemand kennen, maar sta je er ook bij stil waarom je deze persoon leuk vindt? Is het om zijn mooie ogen en zijn lekkere kontje? Of omdat hij je zo aan het lachen kan maken? Of omdat hij zoveel passie heeft voor muziek maken? Denk er eens over na, schrijf het op. Dit maakt het kiezen tussen die twee personen wellicht al een stuk makkelijker.

 

Neem je tijd

Overhaaste spoed is zelden goed, dat geldt ook voor de liefde. Hoewel dat voor je gevoel vaak snel gaat, is het zeker als je een belangrijke beslissing moet nemen goed om het rustig aan te doen. Als je de keuze moet maken om met een persoon verder te gaan en de ander te laten gaan, vraagt dat om tijd. Tijd om die heftige emoties even te parkeren en na te denken over wat je precies voelt, voor wie, met wie je een toekomst ziet etc.

 

Vergelijk

Dit klinkt heel gemeen, maar het is toch belangrijk om de twee personen waar je gevoelens voor hebt te gaan vergelijken. Als in, wat vind je leuk aan persoon een of hoe laat persoon twee aan je merken dat hij je leuk vindt? Welke karaktereigenschappen hebben deze twee die jij waardeert en/of bij je vindt passen? Wat ook goed is om te gaan vergelijken, hoe reageren ze als jij verdrietig bent na bijvoorbeeld een ruzie met een vriendin of familielid? Hoe gaan ze hiermee om? Zijn ze er allebei echt voor je? En ook op de manier waar jij iets aan hebt? Klinkt misschien egoïstisch, maar uiteindelijk gaat het om jouw geluk. Zo ben je ook niet verantwoordelijk, voor het geluk van de twee personen waar je verliefd op bent. Als jij kritischer wordt, zullen zij dat merken en hierop hun gedrag aanpassen naar jou toe. Dit kan de keus ook weer makkelijker maken.

 

Kies

De laatste stap en meteen ook de lastigste, kies een van de twee personen uit waar je verder mee wilt. Als het goed is heb je nu wel een duidelijker beeld van wat je wilt, waar je naar op zoek bent in de liefde. En welke van de twee het beste bij je past, nadat je bovenstaande stappen hebt genomen. En als je nog twijfelt, vraag jezelf dan af bij wie van de twee je het meest open bent. Open over jezelf, bij wie voel je je het meest op je gemak? Met wie wil je alles delen, wat je hebt meegemaakt of wat je nog zal meemaken en dit het liefst met die persoon doet. Je kunt namelijk maar met een persoon zo open zijn dus, wie zie je voor je?

Heb je je keuze gemaakt, neem dan ook echt afscheid van de andere persoon. Houd het contact niet aan via de telefoon, maar laat degene waar je niet mee verder wilt ook echt gaan. Voor jezelf, omdat je helemaal voor de persoon kan gaan voor wie je kiest, en voor de ander zodat hij de kans krijgt om het geluk in de liefde te vinden. Je wilt hem ook geen valse hoop geven.

 

Ben jij weleens verliefd geweest op twee personen tegelijkertijd? Hoe ging je hiermee om? Vertel het ons in de comments of stuur je verhaal in via redactie@lottelust.nl

 

Beeld: Pinterest

Meer over liefde:

20 tekenen dat je stiekem verliefd wordt (of het stiekem al bent)

Waarom de meeste relaties tegenwoordig falen volgens een psycholoog

Deze manier van afwijzen is het pijnlijkst

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy