Beauty around the world: van Brazilië tot Korea

door Maaike

Wij vrouwen hebben ieder onze eigen charmes, maar er zijn altijd een aantal dingen die uitblinken. En per cultuur is dat verschillend. Van de curves uit Brazilië tot een V-vormig gezicht in Zuid-Korea: maak kennis met deze beauty kenmerken around the world!

Beauty in Brazilië

Een lange tijd waren vrouwen met een 'gitaar-vormig' lichaam hét schoonheidsbeeld van Brazilië. Brede heupen en dijen werden de hemel in geprezen. Een slank silhouette was daarbij niet het belangrijkste, maar dat lijkt de laatste jaren weer populairder te worden.

Beauty in Verenigde Staten

En als we het dan toch over plastische chirurgie hebben, belanden we in Amerika. In de VS is de ideale vrouw lang, dun, heeft ze grote, ronde borsten en billen, lang haar, en een strak lichaam. Dit komt mede door de Instagram-hype 'thigh gap': een opening tussen de dijen van een vrouw wanneer zij rechtop staat en haar knieën elkaar raken. Hierdoor ondergaan veel Amerikaanse vrouwen plastische chirurgie. De laatste jaren lopen de schoonheidsidealen in de VS meer uiteen dankzij de body positivity-movement.

Beauty in Zuid-Korea

Dun, lange benen, een V-vormig gezicht met grote ogen, dubbele oogleden, een wipneus én een bleke huid: zo ziet het schoonheidsbeeld in Zuid-Korea eruit. Dit komt neer op het uiterlijk van Westerse vrouwen en daarom is bijna één op de vijf vrouwen uit Zuid-Korea tussen de 19 en 49 jaar al eens onder het mes gegaan.


Beauty in India

In India is het traditionele schoonheidsideaal vooral gebaseerd op de vrouw met een smalle taille, brede heupen en grote borsten: oftewel: een zandloper figuur. Daarnaast zijn grote ogen en lang zwart haar ook populair in India.

Beauty in Frankrijk

De vrouwen in Frankrijk richten zicht meer op natural beauty en stijl, dan op het hebben van een bepaald figuur. And we get that! We willen allemaal wel een Parisian zijn, right?

Beauty in Mauritanië

In Mauritanië is het schoonheidsideaal – net als in een hoop andere Afrikaanse landen – bijna het tegenovergesteld dan in de rest van de wereld. Waar andere landen geobsedeerd zijn door slanke lichamen mét rondingen, worden zwaardere vrouwen in dit deel van Afrika juist heel aantrekkelijker gevonden. Overgewicht wordt in Mauritanië gezien als een teken van welvarendheid.


Beauty in Iran

Vrouwen in Iran richten zich, door de strikte regels van het bedekken van hun lichaam, meer op het gezicht. In Iran is een poppen-achtige gezicht heel populair. Dit betekent vaak: veel make-up én plastische chirurgie. In Iran is het aantal neuscorrecties dan ook het hoogst, omdat ze graag een wipneusje willen.

Beauty in Italië

In Italië zijn ze fan van 'grote' neuzen en deze zorgen dan ook voor behoorlijk wat aantrekkingskracht. Een grote neus staat namelijk voor een sterke(re) persoonlijkheid.

Meer over schoonheid:

In deze landen wonen de knapste mannen en vrouwen

De 10 mooiste curvy girls van Instagram

Getest: vinden mannen je knapper als je rood draagt?

Bron: De Wereldwijven, FashionChick | Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy