Beter beffen: de 6 beste tips

door Lotte

Een koningin in beffen zijn, wie wil dat nou niet? Wie dacht dat goed beffen een kwestie is van likken tot je niet meer kan, heeft het mis. Elke vrouw heeft andere befwensen en daarom kan je (nieuwe) vriendin trakteren op een mind blowing befbeurt geen makkelijke taak zijn. Geen zorgen, goed beffen kun je leren. Oefening baart kunst!

Beffen: de basics

Beffen: ondanks dat het niet eens in de Van Dale staat(wtf!), weet iedereen boven de 18 jaar exact wat het is. Beffen – ook wel cunnilingus genoemd – is het stimuleren van de vulva, maar vooral de clitoris van de vrouw. Het doel is om haar te verwennen, het liefst afgetopt met een tenenkrullend orgasme.

1. Vertrouwen is key

Ten eerste moet zij zich vertrouwd voelen bij jou. Net als pijpen is het een stuk intiemer, omdat je letterlijk met je neus tussen iemand haar benen zit. Sommige vrouwen zijn onzeker over het uiterlijk van hun vulva en/of hun geur, waardoor ze extra gespannen kunnen zijn tijdens het beffen. Niet nodig natuurlijk. Spanning is funest voor fijne sex: ze kan zich niet overgeven aan het gevoel en dat zit een mogelijk happy ending in de weg. Onze eerste tip is dus om haar op haar gemak te stellen. Zorg voor een ontspannen sfeertje, begin rustig en langzaam en let op haar lichaamstaal. En vraag haar of ze er überhaupt aan toe is/zin in heeft. Goede communicatie = vertrouwen.

2. Standjes om te beffen

Een fijne houding aannemen is wel zo prettig: voor haar en voor jou. Een befsessie kan wel een halfuur of langer duren, dus het is belangrijk dat je in comfy ligt. Een goed standje aannemen is niet alleen voor het gemak, het heeft ook een voordeel voor haar pleasure. Als beginner start je in de standaard houding: zij ligt op haar rug en jij ligt op je buik met je gezicht tussen haar benen. Voor jullie beiden is dit een fijne optie om mee te beginnen, omdat je allebei relaxt ligt. Een stapje verder is face sitting: zij zal met haar billen op jouw hals plaatsnemen zodat jij (liggend op je rug) met je mond en tong bij haar clitoris komt. Daarnaast kun je nog haar borsten en tepels stimuleren, als zij dat lekker vindt. Geen paniek: je zult niet stikken in deze houding. Het is de bedoeling dat ze lichtjes rust op jouw lichaam. Ook een must try standje is 69: hierbij kun je elkaar tegelijkertijd oraal in de watten leggen. Natuurlijk zijn er nog veel meer standjes om haar te beffen. In de ene houding kan ze gemakkelijker tot een hoogtepunt komen, dan de ander. Dus experimenteer erop los!

beffen

3. Langzaam beginnen

Deze tip geldt eigenlijk voor alle seksuele handelingen. Begin langzaam: duik niet meteen vol op de clit. Zoals je vast van jezelf (of vriendinnen) weet, hebben vrouwen soms meer tijd nodig om warm te lopen voor een sexpartij. Teasen is pleasen. Begin met knuffelen en (tong)zoenen. Streel dan wat over haar dijen en billen en kus haar ook in haar nek, op haar buik en rond de binnenkant van haar dijen. Verplaats je aandacht stapje voor stapje naar haar hotspot: de clitoris. Ook hierbij is het opbouwen key: begin zachtjes en in een rustig tempo.

verschil-tussen-vagina-en-vulva-anatomie

5. De beftechnieken

Elke vrouw heeft een eigen gebruiksaanwijzing: waar de een helemaal warm voor loopt, laat de ander volledig koud. Je kunt het direct op de vrouw af vragen: ‘wat vind je lekker?’ Toch zijn er veel vrouwen die zelf niet goed kunnen omschrijven welke beftechnieken ze lekker vinden. Of het niet durven te vertellen. Het is immers anders dan bij vingerwerk: dat doe je zelf ook! Maar geen zorgen, op eigen initiatief komen jullie ook een heel eind. Ga het samen ontdekken, dat is alleen maar leuker! Probeer allerlei bewegingen uit met je tong: rondjes, op en neer of heen en weer. Ontspan je tong of span ‘m juist aan. Gebruik de hele oppervlakte of alleen het puntje van je tong. Doe dit in een rustig tempo, zodat ze elke move even goed kan ervaren. Let goed op haar lichaamstaal: hieraan merk je vanzelf wat ze wel of niet lekker vindt. Als je begint te kronkelen en kreunen, dan ben je op de goede weg en kun je het tempo en de druk beetje bij beetje versnellen. Durf tijdens het beffen en erna ook te vragen om feedback.

5. Meer dan je mond

Gebruik naast je tong en mond ook je vinger(s) bij het beffen. Maak haar helemaal gek door een of twee vingers naar binnen te brengen en haar G-spot te prikkelen met een ‘kom-hier’-beweging. Is ze al vrij ervaren? Dan kun je ook peilen of ze houdt van een beetje buttplay. Je kunt haar anus zachtjes masseren met je duim of een vinger voorzichtig (glijmiddel is pre) naar binnen brengen. Daarbij kun je ook je handen uitstrekken en haar billen masseren en in haar borsten en tepels knijpen… net wat zij lekker vindt. Deze extra stimulans kan haar net over het randje van orgasme brengen. Ook een leuk extraatje tijdens de (orale) sex is een vibrator. Vooral als je vriendin moeite heeft met klaarkomen (tijdens het beffen) kun je afwisselen met een vibo. Een favoriet op de redactie is de luchtdrukvibrator!

6. Veiligheid voorop

Vergeet niet dat je tijdens het beffen ook risico loopt op SOA’s. Niemand zit te wachten op die ongemakken en ongemakkelijkheid, dus zorg dat je een beflapje (ja, sexy!) gebruikt tijdens het beffen. Je hebt ze zelfs in aardbeiensmaak! Nadat je allebei negatief bent getest op SOA’s, kun je dat lappie lekker laten voor wat het is.

Meer over lesbische sex:

Vrouwen over hun eerste keer sex met een vrouw

Ik ben nieuwsgierig naar sex met een vrouw, wat kan ik verwachten? – VrijVraag #5

LHBTQIA+: wat betekent het?

Beeld: Unsplash

2 reacties

Mo 5 juli 2019 - 18:31

Ik weet niet welke versie van Van Dale jij hebt geraadpleegd, maar ik kom eenvoudig in de elektronische Van Dale tegen:
beffen 2

bef·fen

overgank. werkw.; befte; h. gebeft

(na 1950) van bef (geslachtsdeel)

eerste editie 1864

woordvormen
 

1
·
de vrouwelijke geslachtsdelen met de mond en tong stimuleren
synoniem: kutlikken

vergelijk: cunnilingus

Beantwoord
Marcel 11 juli 2019 - 23:47

Voor mij is beffen wel het meest intieme dat er is.
Heerlijk als mijn partner zich over geeft en erin op gaat.

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy