Waarom sommige vrouwen wel of géén cellulite hebben (+win)

door Lotte

Het kan behoorlijk frustrerend zijn. Waarom die ene vriendin nooit putjes in haar bovenbenen en billen heeft en jij, ongeacht je maatje, dus wel. We wilden weten hoe dat precies zit. Dus schakelden we een expert in: Fajah Lourens.

Het ligt aan je ‘morf’

Twee van de drie vrouwen heeft één ding gemeen, namelijk cellulite. Maar welke vrouwen hebben er dan wel last van? En welke niet? “Dit ligt aan je lichaamstype”, vertelt Fajah, die onlangs ‘De Cellulite Guide’ heeft uitgebracht. “Er zijn drie lichaamstypen: ectomorf, mesomorf en endomorf. De vrouwen met het lichaamstype ectomorf hebben geen tot weinig last van cellulite. Een ectomorf heeft een recht lichaam met wat kleinere billen en slaat vooral vet op de buik op. Als jouw lichaamstype mesomorf of endomorf is, heb je hoogstwaarschijnlijk wel last van cellulite. Mesomorf zit tussen de andere twee in. Endomorf is het lichaamstype met de meeste rondingen. Daarom hebben vrouwen met dit lichaamstype de meeste kans om cellulite te ontwikkelen.”

Wat te doen tegen cellulite?

De ene keer kun je cellulite hebben dan de andere keer. Dat hangt af van leeftijd, hormonen en je persoonlijke levensstijl. Kun je dan wat doen tegen een sinaasappelhuidje? Jazeker, maar “alleen als je rigoureus bent”, zegt Fajah. “Je zult het op alle vlakken moeten aanpakken. Met ‘De Cellulite Guide’ pak je de cellulite in acht weken zo goed mogelijk aan.”

Voor LotteLust doet de schrijfster alvast een ‘boekje open’ uit haar guide. “De meest effectieve behandeling tegen cellulite is bindweefselmassage. Ik adviseer je om drie keer per week te doen. Je kunt dit in een schoonheidssalon laten doen of zelf doen met cellulite cups en een foamroller. De laatste optie is het meest voordelig, omdat je maar éénmalig in de producten hoeft te investeren. Door de bindweefselbehandeling komen afvalstoffen vrij, daarom moet je minimaal twee liter water drinken om deze af te voeren.”

Trillende billen

Uiteraard werkt sport ook als een tiet tegen cellulite, met in het bijzonder krachttraining. “Deze vorm van trainen helpt om een betere doorbloeding te krijgen en stimuleert ook de vetverbranding. Ook het gebruiken van een trilplaat helpt!”

Heeft jouw sportschool geen trilplaat? Dan adviseert Fajah om in een foamroller te investeren. “Hiermee kun je hetzelfde resultaat behalen. In mijn e-book De Cellulite Guide staan verschillende oefeningen die je kunt doen met de trilplaat of foamroller.”

Ook op het gebied van voeding, zijn er do’s en don’ts. Fajah tipt: “Vermijd zuivelproducten, sojaproducten en suikers. Eet daarnaast zoveel mogelijk koolgroente, zoals broccoli en bloemkool.”

“Probeer een gezonde levensstijl te hebben en te houden. Schommelen met je gewicht in een korte periode leidt tot verslapping van de huid. Hierdoor vergroot je de kans op het ontwikkelen van cellulite.”

cellulite guide fajah

Win ‘De Cellulite Guide’ van Fajah Lourens

Van Fajah mogen we 5 exemplaren van haar guide weggeven. Vul hier formulier in om kans te maken. Wil je de guide niet mislopen? Bestel direct jouw Cellulite Guide. Of bestel de Cellulite Guide in combinatie met de cellulite cups voor € 34,95.

  Meer over cellulite:

  Bootyalarm! Dit is wat de hele dag zitten met je doet

  Alles over bultjes en pukkeltjes op je billen

  Big news: vrouwen met grote billen zijn intelligenter en gezonder

  Beeld: Tumblr

  Dit vind je ook leuk

  Laat een reactie achter

  Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

  Privacy & Cookies Policy