Dé 7 soorten borsten in de wereld: welke heb jij?

door Lotte

Borsten komen er in alle soorten en maten. Geen enkele borst is hetzelfde… Ten minste, zo dachten we altijd. Boob-experts bij lingeriemerk ThirdLove zeggen dat alle borsten in zeven categorieën in zijn te delen. 

Aan de hand van het type borsten dat je hebt, kun je de beste beha kiezen. Handig, toch?! Check snel in welke categorie jouw borstpartij in te delen is en welke beha je daarbij kan shoppen.

7 soorten asymetrische

Asymmetrische borsten

De ene borst is groter dan de ander. Iets wat bij heel veel vrouwen voorkomt. Vaak is de ene borst een ‘laatgroeier’ en groeit langer gewoon weer bij. Tussentijds los je dit op door een beha met uitneembare vulling te kopen. De padding van de cup met de vollere borst verplaatst je naar je kleinere borst.

7 soorten borsten side set

Side set

Staan je boezemvriendinnen een beetje uit elkaar? Dan mag je jezelf trotse eigenaar van side set borsten noemen. Bij jouw vorm past een beha met diep decolleté prachtig bij je hals.

7 soorten borsten east west

East West

East West zijn als Side Set borsten, maar dan wijzen de tepels naar buiten. De klassiek T-shirt beha is The One voor jouw boezem.

 

7 soorten borsten round

Ronde borsten

Zijn jouw twee vriendinnen aan zowel de bovenkant als de onderkant even vol en rond? Dan heb je het type ronde boobs. Bof jij even: je kunt eigenlijk elke soort beha dragen!

7 soorten borsten slender

Slender

Klein, maar fijn! Met petietjes kun je alle kanten op. Draag lieflijk kant van een bralette. Een kleine voorgevel komen daar per-fect in uit. Wil je meer volume? Ga dan voor een (super) push-up beha.

 

7 soorten borsten teardrop

Tear drop

De tear drop lijkt op de Slender, maar dan een paar cupmaatjes groter. De tepels wijzen vooruit en de borsten zijn aan de onderkant vol. Veel beha’s zitten jouw boobs als gegoten, maar blijf weg van slappe beha’s.

7 soorten borsten bell shape

Bell shape

Vol van onder en smaller van boven. Let bij het kopen van een beha erop of het voldoende steun biedt. Met een voorgevormde beugelbeha zit je altijd goed.

Meer over borsten & lingerie:

– 16 toffe feiten over boobs

Dé geheimen om je boezem groter te laten lijken

– De juiste lingerie voor jouw figuur

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy