Bye duckface. Dit is de beste profielfoto voor Tinder

door Lotte

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Daarom moet je profielfoto voor Tinder of een datingapp ‘on point’ zijn. Wat is nu de perfecte soort foto? Een duckface, groepsfoto of zwoele close-up? Nope! Psychologen onderzochten welke soort foto de meeste matches binnen hengelt.

Eli Finkel en Paul Eastwick zijn expert in de psychologie van aantrekkingskracht. Om te ontdekken met wat voor soort profielfoto je de beste indruk maakt in datingland, namen ze 3000 Tinderella’s en Tinderprinsen en 144 speeddates onder de loep.

Goede profielfoto? It’s all about body language

Ten eerste bleek dat mensen liever voor een potentiële lover kiezen waar ze zelf op zijn afgestapt. Bijzonder, want in dit geval trekt er iemand van de twee altijd aan het kortste eind… Ook wees het experiment uit dat mensen online het liefst afgaan op een persoon met een profielfoto… Hier komt het… waarbij hij of zij met armen open en gestrekte benen staan. Waarom is dat zoveel aantrekkelijker dan een zwoele close-up? “Gespreide armen en een uitgerekte romp zijn signalen van dominantie en openheid, dit is een signaal dat deze persoon hoog op de sociale ladder staat. Het zijn dan ook eigenschappen waar veel mensen naar op zoek zijn in een partner”, leggen de psychologen uit.

Een foto met een open lichaamstaal waarbij je jezelf groot maakt is dus een toptip voor online dating. Hiermee is de kans 27 groter dat je een swipe naar rechts of like krijgt. Ook in real life is dit een groot succes. Tijdens de speeddates kregen de mensen met een brede houding twee keer vaker een tweede date.

Kortom: neem een zelfverzekerde houding aan in online en offline datingland!

Bron: HLN.be

 

Meer datingtips:

– 5 tips om de leukste mannen aan te trekken met je datingprofiel

– Het perfecte drankje bij een date

– Dit type vrouw willen alle mannen

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy