Coming together! Waarom en hoe je samen moet komen

door Lotte

De feestdagen zijn een tijd van samenkomen. Nu het niet vanzelfsprekend is om met je familie en vrienden uitgebreid de feestdagen te vieren, houden we het klein en knus. We draaien het samenkomen om naar veel quality time met je partner doorbrengen. Het hele jaar kende veel dalen, daarom is het hoog tijd om samen meer pieken mee te maken. Je begrijpt natuurlijk wat we bedoelen: zwoele sexsessies waarbij je tegelijk naar het hoogtepunt werkt.

Waarom samen komen?

Tegelijk klaarkomen is niet alleen leuk, lekker en spannend, maar ook goed voor je relatie. Toevallig bekend met de orgasmekloof? Dit houd in dat de vrouw bij heterokoppels minder vaak een orgasme bereikt tijdens de sex dan haar mannelijke partner. Heterosex is gefocust op penetratie en laat dat nou nét de sexmove zijn waardoor weinig vrouwen kunnen klaarkomen. Sex zonder orgasme kan ook lekker zijn, maar toch werkt het als een beloning voor je hersenen. Als je vaker een hoogtepunt bereikt, zul je vaker zin krijgen in sex. Bovendien vertrekt het de band tussen jou en je lover. Met hulp van sexual wellness merk LELO vertellen we je hoe en wat, jullie doen de rest. Samen komen we er wel.

Set the mood

Bij quality time hoort natuurlijk een romantische setting. Zorg dat het huis aan kant is, zodat je je niet ergert aan vuile vaat, rondslingerende sokken en andere afleidingen.

Een goed gesprek

Je kunt natuurlijk meteen bovenop elkaar duiken, maar gebruik deze extra vrije tijd nu eens om ook op emotioneel vlak ‘nader tot elkaar te komen’. Wanneer heb je voor het laatst nou écht een gesprek gehad. Een die niet ging begon over ‘wat eten we vanavond?’, ‘doe jij even de afwas?’ of ‘wist je al dat Marie corona had?’. In een lange relatie stop je op een gegeven moment met goede gesprekken. Dat is heel jammer, want je kan altijd wat nieuws over je lief leren. Zelfs als je tien jaar bij elkaar bent. Probeer eens deze conversation starters:

  • Welke herinnering koester je het meest?
  • Als een glazen bol jou de waarheid kon vertellen over jou, je leven en de toekomst: wat zou je willen weten?
  • Wil je iets doen waar je al lang van droomt? Waarom heb je het nog niet gedaan?

Samen klaarkomen: 3 tips

Komt allen tezamen! Niet alleen omdat het heel erg lekker en mega-intiem is, ook dicht je de orgasmekloof ietsje meer. Geen tijd te verspillen, dus. Volg onze tips.

1. Timing

Probeer uit te vogelen hoelang het normaal gesproken duurt voordat je bedpartner een hoogtepunt bereikt. En hoe lang duurt het bij jou? Hierin moet je dus het midden vinden. Voor vrouwen kost het vaak iets meer tijd om op gang te komen. Dat geeft niks, neem vooral de tijd voor lang voorspel! Als je partner sneller en gemakkelijker klaar kan komen, kan hij of zij last minute een ‘sprintje’ nemen als jij bijna over het randje bent.

Als het niet de eerste poging lukt, geef dan niet op. Het is best lastig om je orgasme te timen.

2. Communiceer

Timing is dus essentieel, maar communicatie ook. Om te voorkomen dat een van jullie te snel over de finish gaat, moet je aangeven hoe ver je bent. Laat met gekreun en eventueel woorden duidelijk merken ‘hoe ver’ je bent. Laat ook goed op elkaars lichaam en gezichtsuitdrukking. Als je elkaar goed kent, kun je hieraan aflezen of de ander dichtbij een climax zit. Als een van jullie op het randje zit, kan de ander er namelijk op inspelen door harder te gaan.

3. Speel goed

Samen klaarkomen is vooral bij heterokoppels lastiger. Vaak is penetratiesex het spreekwoordelijke hoogtepunt van de vrijpartij, terwijl er juist focus moet zijn op clitorisstimulatie. Slechts 10 op de 20 vrouwen heeft ooit een orgasme bereikt via penetratie. De clitoris moet dus in the picture staan. Dat lukt het beste tijdens beffen en vingeren, maar ook tijdens sex-sex zijn er mogelijkheden. Introducing koppeltoys van sexual wellnessmerk LELO! Maak kennis met jouw nieuwe besties tussen de lakens: Tiani, Ida, Tor en Lyla.

Tiani 3 is de new and improved versie van LELO’s award winnende koppelvibrator. Deze wordt tijdens de sex gedragen door vrouwen. Dankzij de dubbele motor wordt jouw clit vanaf de buitenkant én binnenkant (G-spot) verwend. Je krijgt er een afstandsbediening bij. Die kun je zelf bedienen als je de controle wilt houden of aan je bedpartner geven als je de touwtjes wil laten vieren.

lelo tiani

Ida is net als de Tiani een koppelvibrator met twee motoren, maar is net even anders. Het gedeelte dat op de clitoris ligt is groter en het gedeelte dat je binnen brengt *wait for it* beweegt in rondjes. Mind blown!

lelo ida

Tor 2 is LELO’s penisring voor koppels. Deze vibrerende pleasure ring is gemaakt om op elke penis te passen. De ring zorgt ervoor dat je mannelijke bedpartner gemakkelijker en langer stijf blijft. De vibraties zorgen voor waanzinnige sensaties op jouw hotspot: je clitoris. Tip: voor optimaal genot draag je de Tor tijdens het CAT-standje. Hierbij is er continu contact tussen zijn schaambeen en je clit.

lelo tor 2

Lyla 2 is LELO’s versie van een bullet vibrator. Deze breng je niet naar binnen, maar leg je op je vulva. Je kunt er ook rondjes mee draaien… net wat jij lekker vindt. De Lyla is compact, dus ideaal te gebruiken als toy tijdens girl on top, missionaris of doggy.

lelo lyla 2

Shop de LELO partner toys

Bij de feestdagen horen natuurlijk cadeautjes… Wij zeggen: één plus één is twee. Dus koop zo’n heerlijke toy voor je partner… en een beetje voor jezelf natuurlijk. Shop de toys via LELO.com!

Meer tips voor de feestdagen:

Christmas Countdown: 24 dingen om te doen met je partner

Grensverleggende dingen om te proberen tijdens de corona-tijd

Waarom je extra hitsig bent rondom kerst

Beeld: LELO

Dit artikel is in samenwerking met LELO tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy