18 date-ideeën met slecht weer

door Saar

De herfst is weer begonnen, met als resultaat: je bent kletsnat! Helaas niet down under door een leuke scharrel, maar door het Nederlandse weer. Die friend with benefits komt binnenkort, want je bent volle bak aan het daten. Op zoek naar een leuk date-idee? Door het herfstweer zijn strandwandelingen, terrasjes pakken en festivals onveilig maken weer verleden tijd. Vind je het lastig te bedenken wat je kan doen op een date tijdens regenachtig weer? Dit zijn de leukste date-ideeën met slecht weer.

Date-ideeën met slecht weer buiten de deur

1. Speelparadijs voor volwassenen

Ga er samen lekker tussenuit en laat je competitieve skills zien in een speelparadijs voor volwassen. Retro arcade games, bord spellen, airhockey of een dance battle, voor elke grown up is er wel iets waar je je enthousiasme aan je date kan showen!

2. Bezoek een (last-minute) concert

Concerten vinden vaak binnen plaats en zijn daarom dé manier om samen los te gaan. Of weg te zwijmelen bij een romantisch knus concert. Vaak kan je last-minute nog kaarten bemachtigen op ticket websites, met een beetje geluk met een fikse korting ook!

3. Bierproeverij

De zomer is voorbij dus rosé op een terras is passé. Verruil de witte wijn voor (speciaal) bier en ga met je date naar een bierproeverij. Weet jij veel over speciaalbieren? Dan is dit voor jou dé manier om indruk te maken met jouw bierkennis. Proost!

4. Samen vrijwilligerswerk doen

Iets doen voor je medemens, maakt iedereen blij. Omdat het slecht weer is kunnen jullie een middag helpen bij de voedselbank of bij een gaarkeuken. Of jullie net pas aan het daten zijn of elkaar al langer kennen, samen vrijwilligerswerk doen schept absoluut een band. Hoe help jij mensen die het op dit moment wat minder goed hebben?

date-ideeën

5. Spelletjes spelen in een (bruine) kroeg

Hoe leuk is het om een middag of avond te spenderen in een kroeg waar jullie elkaar inmaken tijdens een potje oer-Hollands Ganzenbord, Rummikub of Mastermind. Onder genot van lekkere warme choco, speciaal biertjes of een goed glas wijn zijn spelletjes spelen megagezellig. En wat dacht je van de tikkende regen op het raam die de date nog eens extra romantisch maakt? Eén van de beste date-ideeën bij slecht weer, als je het ons vraagt.

6. Escape room

Samen er tussenuit en op zoek naar een spannend avontuur? Duik dan een escape room in! Jullie kunnen samen onderzoeken hoe je de escape room het snelst uitkomt, of niet. Wie weet vinden jullie wel een spannend plekje om van iedereen te escapen…

7. IJsbaan

Wil je je van je sportiefste kant laten zien? Dan is schaatsen bij slecht weer een originele aanrader! Vaak zijn schaatsbanen (deels) overdekt en daarom juist leuk als het koud is. Hand in hand schaatsen is ontzettend romantisch. Wanneer je er genoeg van hebt kan je je mooi aan hem opwarmen onder het genot van een warme choco.

8. Karten

Houd jij wel van een flinke dosis gas op die lolly? Laat zien wat je in huis hebt door een uitdaging met je date aan te gaan op de kartbaan. Na afloop trakteert de verliezer de winnaar op een ritje in bed.

9. Rondstruinen in een museum

Musea saai? Bewijs het tegendeel en neem hem of haar een cultureel dagje mee op pad. Als jullie niet houden van schilderijen bekijken, kan je altijd een ander soort museum bezoeken. Wat dacht je van het sexmuseum, scheepvaartmuseum, NEMO of verzetsmuseum in Amsterdam?

10. Comedyshow of theater

Wil je een avondje lol hebben met je date en vind je een bioscoop een beetje afgezaagd? Plan dan een date die plaatsvindt in een comedyshow, cabaret of in een theater. Omdat het vermaak voor je neus afspeelt, is het lachen, gieren, brullen tijdens jullie date. De perfecte formule om het slechte weer te vergeten!

11. Een date buitenshuis met succes afsluiten…

Hebben jullie een leuke date buiten de deur gehad? Dat kunnen jullie met een extraatje afsluiten! Als jullie op een regenachtige dag met de auto op pad zijn geweest en onderweg naar huis, kan een afsluitende sexpartij nooit kwaad! Doe eens gek en parkeer de auto langs de weg. Zet de stoel naar achter en laat zien wie de baas in de auto is! Doordat het mistig is van de stromende regen ziet, niemand dat de beslagen ramen van een heftige sexsessie komt…

22. Karaoke

Of jullie nou de sterren van de hemel zingen of als twee valse kraaien tekeergaan. Karaoke is altijd een goed date-idee bij slecht weer. Kom je er gelijk achter of je afspraakje een goede of goed foute muzieksmaak heeft.

date ideeen

Date-ideeën met slecht weer binnenshuis

Regent het echt pijpenstelen en ben je absoluut niet van plan een stap buiten de deur te zetten? Dan zijn er natuurlijk ook date-ideeën bij slecht weer voor thuis.

1. Samen koken

Samen kunnen jullie een heerlijk driegangendiner in elkaar flansen. Op deze manier kun je meteen de kook skills van je date testen. Dek de tafel mooi op en zet kaarsen neer voor een romantische setting tijdens het dineren.

2. Erotisch spel

Hebben jullie een sexy date gepland en wil je deze extra spannend maken? Met dit erotische spel kunnen jullie elkaar sexy vragen stellen zodat jullie later op de avond zo opgehitst zijn, dat de sexy date een erotisch hoogtepunt bereikt.

3. Spelletjesavond

Is een erotische getint spel nog wat too much voor jullie date? Pak dan al je bordspellen uit de kast. Op deze manier kan je uitvinden of je date goed tegen zijn of haar verlies kan. Pakt het bordspel goed uit en zijn jullie wel klaar voor een stapje meer? Zelfs Ganzenbord kan een erotisch tintje krijgen door een kledingstuk uit te trekken wanneer je in de val bent gelokt…

4. Filmmarathon

Zijn jullie beide fan van Fifty Shades, Harry Potter, Rocky, James Bond, Pirates of the Caribbean of Saw? Dan is het heerlijk om lekker binnen te blijven en tegen elkaar aan te kruipen onder een dekentje. Waarschijnlijk hebben jullie de films beiden al vaker gezien. Dan maakt het helemaal niet uit als jullie een deel van een film missen door een sensueel vluggertje tussendoor…

5. Filosofische vragenlijst

Elkaar levensvragen stellen is spannend, maar ook heel leuk! Het is dé manier om te ontdekken hoe de ander tegen de wereld aankijkt. Wie weet vind je hem of haar door een interesse in astrologie en meditatie nu nog wel veel leuker! Wanneer het filosofisch spreekuur voorbij is, is het eventueel tijd om met elkaar in een andere dimensie te komen tussen de lakens…

5. Massage met happy ending…

Mag jullie date wel een sexy tintje hebben? Met een fijne, sensuele massage is je afspraakje als was in je handen! Welke man (of vrouw) wil er nu niet gemasseerd worden? Jij kan meteen je massage skills showen, en je date hoeft zich alleen maar over te geven aan het moment.

6. Het huis én je date een likje verf geven

Zijn jullie al een langere tijd aan het daten, in de relationere sferen en wonen jullie al samen? Terwijl het buiten koud is, kunnen jullie je huis een stuk knusser maken door de muren in een warme tint te verven. Wie zegt er dat je kleren aan moet tijdens het verven? Geef je lover een likje verf op de erogene zones. Dit wordt een verfsessie om nooit meer te vergeten!

date ideeen

Meer date-ideeën:

Zijn allereerste Tinder-date

6 herkenbare moderne date dilemma’s

Zo houdt je het spannend: 5 tips voor een sexy date night

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy