Datesterren #1: “Na de eerste date, ben ik gelijk drie dagen blijven slapen”

door Lotte

Datepaspoort

 

Namen: Jody (34) & Franz (36)

Relatie: al 10 jaar samen en 7,5 jaar samenwonend

Ontmoet:
via Lexa.nl
jody-franz

Het eerste contact ★ ★ ★ ★ ★

Jody: “Ruim 10 jaar geleden maakte ik een datingprofiel aan op Lexa.nl. Ik was bijna klaar met studeren en was inmiddels alweer twee jaar alleen, dus ik dacht: waarom ook niet? Alle date-mogelijkheden uit de vaste sociale kringen waren al afgestreept. Ik leerde weinig nieuwe mensen kennen, daarom besloot ik mij aan te melden op Lexa. Na de derde date via de datingservice kon ik mijn account direct offline halen. Deze date was namelijk met Franz, met wie ik nog steeds samen ben!”

Franz: “Ik had toevallig ook net een account aangemaakt op Lexa. Eén van de eerste profielen die ik bekeek was die van Jody. We raakten snel aan de praat. Na een tijdje heen en weer berichtjes sturen via Lexa, besloten we telefoonnummers uit te wisselen.

Jody: “Mijn eerste indruk was dat Franz elke dag in de sportschool staat. Gelukkig was dat niet het geval.”

Franz: “Bij Jody viel me gelijk op dat ze een uitnodigende blik had en ze kwam erg gezellig over. Ik moest meteen meer van haar weten en heb haar uiteindelijk mee uitgevraagd.”

 

De eerste date ★ ★ ★ ★ ★

Franz: “We begonnen de date met een kopje koffie bij het strand. Het klikte zo goed tussen ons dat we na uren praten de date vervolgden met een diner. Omdat ik als sommelier in Den Haag werkte, kon ik via via regelen dat we bij een luxe restaurant in Scheveningen terecht konden.

Jody: “Daar bleef het niet bij. Ik studeerde destijds in Utrecht en was niet zo bekend in Scheveningen. Ik had geen idee dat Den Haag Centraal Station best een eind van Scheveningen strand vandaan ligt. Natuurlijk had ik wel gecheckt hoe laat de laatste trein ging, maar ik had me vergist in de reistijd naar het station. Ook Franz hield – heel sneaky, haha – zijn mond. Dus toen bleek dat ik de trein niet meer redde ben ik die nacht daar blijven slapen. En de twee nachten daarna ook! Dat zegt heel wat. Het is voor ons namelijk heel ongebruikelijk om na een eerste date gelijk de nacht samen door te brengen. Laat staan drie nachten!”

Franz: “Het ging allemaal vanzelf tussen ons. Het was heel vertrouwd. Vanaf het begin was gelijk duidelijk dat we veel raakvlakken hadden en dus een goede basis voor een lange relatie. Ik had dit totaal niet verwacht, gezien het mijn allereerste date was via een datingsite. Het moest zo zijn.”

 

Laatste date ★ ★ ★ ★

Jody: “We hebben geen kinderen, wat maakt dat we meer tijd hebben om samen op stap te gaan. We proberen echt wekelijks of tweewekelijks even weg te gaan. Als ZZP’er werk ik onregelmatig en Franz werkt als slijterijmanager ook in het weekend. Regelmatig zorgen we ervoor dat we tegelijk vrije dagen hebben.”

Franz: “In de ruim 10 jaar dat we samen zijn, is het ‘samen dingen doen’ vaker geworden. Toen Jody nog een kantoorbaan had en ik van 12 uur ’s middags tot 12 uur ‘s nachts werkte, zagen we elkaar amper. Tegenwoordig zit onze agenda propvol met dates.”

 

De eerste ruzie ★ ★

*lange stilte*

Jody: “We maken niet zo vaak ruzie. Als we ruzie maken, dan is het over uitgaven. Vroeger toen ik kind was hadden we het niet zo breed, dus ik ben van mezelf een spaarder en koopjesjager. Franz is meer van: we vinden het mooi en we hebben het geld, dus laten we het nu kopen. Dat is denk ik het grootste verschil tussen ons.”

Franz: “Een echte ruzie-ruzie? Daar moet ik echt lang over nadenken.”

Jody: “Vroeger was het makkelijker als je elkaar even ‘zat’ was. Toen woonden we nog niet samen, dus kon je even in je eigen sop gaarkoken. Gelukkig hebben we wel een ruim huis. Als je even geïrriteerd bent, kun je wel je rust pakken.”

 

Laatste ruzie ★ ★ ★ ★

Franz: “Toen ik al twee supermarkten af was gegaan voor boodschappen en Jody last minute een Whatsappje stuurde dat ik nog broccoli moest meenemen. Dat vond ik wel irritant, maar een echte ruzie… Nee, dat is het ook niet!

Jody: “Haha, ik wist ook niet dat je op dat punt al in twee supermarkten was geweest.”

 

datesterren lexa

 

De eerste anniversary ★ ★ ★ ★ ★

Jody: “Pfoe! Dat is even graven, zeg. Het inmiddels ruim 9 jaar geleden. Het was toen ik mijn eerste echte baan had.”

Franz: “Meestal neem ik je lekker mee uit eten, dus ik denk dat we ons eerste jubileum ook in een restaurant hebben gespendeerd. We hebben een kostbaar flesje bubbels gedronken op de gelegenheid.”

Jody: “We zijn allebei niet zo van de materiële zaken. We geven elkaar liever een etentje of een ervaring. Verder komen we allebei uit de drankwereld, dus dan leg je een goed flesje champagne koud of ga je uitgebreid en luxe uiteten.”

 

De laatste anniversary ★ ★ ★ ★ ★

Jody: “Ja, 10 jaar! Dat was afgelopen maart. Toen heb ik hem een collage gegeven van selfies van de afgelopen tien jaar. Ik heb tientallen foto’s uitgeprint en zelf op een groot vel geplakt en ingelijst.”

Franz: “We vinden het samenzijn veel belangrijker dan elkaar dure cadeaus geven. We zijn niet uiteten geweest, maar ik heb natuurlijk wel een lekker flesje champagne gegeven. Deze hebben we die avond opgedronken. Het grappige is dat ik bijna hetzelfde cadeau als Jody had gegeven, ook een collage!”

Jody: “Als ik terugkijk naar de afgelopen 10 jaar, vind ik niet dat we veel zijn veranderd. Ik ben wat dikker, jij (Franz, red.) is wat grijzer.”

Franz: “En af en toe wat wijzer, haha. Ik ben nog steeds wel eigenwijs, maar ik kan het wel meer relativeren. De relatie is wat meer vanzelfsprekender geworden, maar absoluut niet in negatieve zin.”

Jody: “Je weet precies wat je aan elkaar hebt. In het begin ben je onzeker: vindt hij me wel leuk? Die zorgen zijn er helemaal niet meer.”

 

De eerste keer ‘ik hou van je’ ★ ★ ★ ★ ★

Jody: “Was jij het? Of was ik het nou?”

Franz: “Pfff, ik kan me het moment niet meer herinneren. Het is zo lang terug.”

Jody: “Het was sowieso in het eerste halfjaar. Ik zal het wel geweest zijn, maar dat is puur speculatie.”

Franz: “Ik weet wel dat ik het gelijk terug heb gezegd. Ik schrok er niet van. Wij allebei niet.”

 

De laatste keer ‘ik hou van je’ ★ ★ ★ ★

Franz: “De laatste keer was voor dit interview, omdat het moest van Jody, haha.”

Jody: “Haha, we lazen de interviewvragen door en toen wisten we niet meer precies wanneer de laatste keer was. We zeggen wel een paar keer per week ‘ik hou van je’.”

Franz: “En als we elkaar langere tijd niet hebben gezien, dan benadruk ik het even extra. Je zegt het dan echt omdat je het wil en niet uit gewoonte of omdat het moet. Wel zegt Jody tegen mij dat ik het vaker mag zeggen.”

Jody: “Oh, help! Nee, ja… Soms gaan er net twee weken overheen dat je het niet hebt gezegd. En dan denk ik: ja, ik wil het wel weer horen. Wel geven we elkaar elke dag een kus als we weggaan of thuiskomen. Nog steeds, na 10 jaar. Dat vind ik heel bijzonder.”

 

 

Beeld: Eigen beeld

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy