Dating in de jaren ’90 versus dating nu

door Lotte

Je kan het je haast niet meer voorstellen om een date te krijgen zonder hulp van een datingapp. Gekoppeld worden? Ja doei! Op Tinder of Pepper kun je binnen een dag zelfs een leuke date regelen. Nog niet zo gek lang geleden was dit allemaal niet mogelijk.

Hoe mensen zich vóór het bestaan van Tinder, Lexa, Sugababes (bestaat nog!) en CU2 (deze ook!) snel een (romantisch) afspraakje wisten te regelen… Het is de generatie van nu een raadsel. En als je op bent gegroeid in de 90’s, weet je vast nog hoe verschillend de datingwereld is!

Een leuke date vinden

90’s: Je liet je koppelen door vrienden. Onthoud: dit is de jaren 90. Internet deden we nog niet aan. Profielpagina’s al helemaal niet. Héél misschien dat je een foto van hem/haar hebt gezien, maar die kans was ook klein. Je zag je potentiële love interest pas op het moment van de date. Hoe eng is dat dan?!

Nu: Een échte blind date, wie doet daar nu nog aan? En dan alsnog… Met een naam weet je na een rondje Google bijna alles over deze persoon! Nee, daten anno 2016 gaat meestal online. In een klik en een swipe heb je zo een date of een nieuwe sexbuddy.

dating nu versus dating 4

Dingen te weten komen over je date

90’s: Je vroeg jouw vrienden en zijn/haar vrienden om álles wat je wist over je date te vertellen. Hoe meer hoe beter. Uit wanhoop check je wat voor sterrenbeeld je afspraakje is. Oei, wat zei de Tina nou laatst over Boogschutters en Vissen in de astro-relatiespecial?

dating nu versus dating 10

Nu: Je stalkt ze rot op het internet. Elke Tweet, Facebook vind-ik-leuk en Insta heb jij afgespeurd. Als gevolg moet je oppassen dat je tijdens de date niet eruit flapt: “Ja, ik zag dat je in 2013 naar Australië bent geweest.” Busted…

Contact houden

90’s: Wat een horror: je moet naar hun huis bellen. Als je pech hebt, neemt hun moeder of een huisgenoot op. Gelukkig kon je ook SMS-en. En dan zoveel mogelijk woorden in die 160 tekens proberen te proppen om de telefoonkosten laag te houden. Gelukkig was T9 je beste vriend. Of als je op school zat: briefjes naar elkaar schrijven en in zijn kluisje stoppen <3. Óf als je de coolste kikker van de school was: een ‘Zack Morris’ telefoon.

dating nu versus dating 11

Nu: Whatsappen of Facebookchatten, het kan allemaal. Bellen met een (potentiële) date? Dat vinden we tegenwoordig hartstikke eng!

Afspreken

90’s: Hij pikt je op met zijn auto bij jouw huis.

dating nu versus dating 1

Nu: Hell no, dat je je afspreekt bij jouw huis. Je wil niet weten hoeveel gekken er rond lopen. Nee, je spreekt af in op de datelocatie. Bovendien ben je een onafhankelijke vrouw van de 21e eeuw. Je hebt geen man nodig die je ophaalt.

 

De gentleman check

90’s: Deur voor je open houden, stoel aanschuiven, het eten betalen en zijn jasje aanbieden.

Nu: Jullie splitten de rekening. De moderne vrouw van 2016 biedt in ieder geval aan om de rekening te betalen.

dating nu versus dating 6

Het soort date

90’s: Uiteten en een film.

Nu: Netflix and chill and thuisbezorgd.nl.

dating nu versus dating 9

Schoonheidsrituelen

90’s: Je oksels bij trimmen. Au natural baby!

Nu: Een paar uur sloof je je uit in de badkamer. Pas met een volledig gescrubd lijf en haarloze poes, oksels en benen stap jij weer naar buiten. Dan zet je je gladde lijf in de crème tot het zo zacht is als babybilletjes. Het liefst pak je nog een kappertje en dan gaan met die banaan!

dating nu versus dating 8

Meer over dating:

– Do’s en don’ts voor een datingprofiel

– Moderne liefde: een weekje verliefd

– Zo vermijd je awkward onenightstand

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy