De beste zoentips allertijden

door Lisette

Je zou het misschien niet zeggen, maar goed zoenen is topsport. Toen ik een jaar of veertien was, waren de boeken van Francine Oomen (Hoe overleef ik….) een grote hit. Daar stond al een lijstje zoen-tips in die ik destijds ongeveer van buiten had geleerd. Anderen blijkbaar niet. Ik herinner me maar al te goed mijn eerste zoen: klef, nat en van een wasmachinegehalte waar je u tegen zegt.

Tegenwoordig ben ik gelukkig met een partner die de sterren van de hemel zoent, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Check mijn zoentips!

Het goede moment

Is het je ooit opgevallen dat in films de hoofdpersonen elkaar eerst in de ogen staren alsof ze er in willen verdrinken, om vervolgens nonchalant naar elkaars mond te kijken, terug naar de ogen en dan zoenen alsof hun leven er vanaf hangt? Stel dat je nou niet een script hebt waarin dit precies uitgeschreven staat, is oogcontact altijd een goede pijler om vanuit te gaan. Als jij en je date uiteindelijk uitgepraat zijn over (hopelijk) zeer interessante onderwerpen en er valt een stilte waarin je de chemie in de lucht voelt knetteren, dan is het tijd om elkaar eens diep in de ogen te staren en deze beroemde filmtruc uit te halen.

Maar, wanneer dan?

Je kent het vast, je staat in de kroeg en het klikt met goed. Maar dan…moet je nu zoenen? Nee? Nu dan…? Nou verschilt het natuurlijk per persoon, maar het is over het algemeen wel van belang dat je je partner even ‘opwarmt’ voordat je aan die goddelijke zoen begint. Dus het is verstandig om eerst een drankje te doen, even wat te praten en zo nu en dan nonchalant zijn of haar arm aan te raken. Ook hierbij speelt oogcontact weer een grote rol. Hoe meer oog-mond-oog contact (ja ja, daar is ie weer) hoe dichterbij je bij de zoen bent. Over het algemeen geldt dat vrouwen wat meer ‘opwarmtijd’ nodig hebben dan mannen, dus houdt daar rekening mee.

Oké, daar is-ie dan…de zoen.

1. Neutrale adem

Ja ik weet het, het pepermuntjes-tandpasta-kauwgomadvies vliegt je om de oren als je denkt aan zoenen. Daar is op zich niks op tegen, maar zorg dat het niet te overweldigend is. Hij of zij wil immers met jou zoenen, niet met een tube tandpasta.

2. Lippenstift

Dit geldt natuurlijk over het algemeen voor vrouwen, maar zorg dat je een lippenstift of lipgloss op hebt die niet of nauwelijks afgeeft. Dat betekent dat je moet investeren in een wat duurder merk, maar het is echt niet sexy als je na die geweldige zoen het gezicht van je partner moet gaan schoonvegen.

3. Begin rustig

Wat je ook doet, steek niet meteen je volle tong naar binnen. Echt, niemand zit te wachten op wasmachine standje centrifugeren. Raak elkaars lippen aan en open voorzichtig je mond. Draai met je tong rustig een rondje om die van je partner en wissel van richting om het interessant te houden. Tik met je tong even op die van de ander en trek hem dan snel weer terug als je wat wilt uitdagen. Adem rustig door je neus en focus je op de signalen van je partner. Af en toe een uitstapje naar de nek (of in privé-situatie: andere lichaamsdelen) is ook een aanrader. Overigens kan de ademhaling van je partner ook veel zeggen over hoe lekker de zoen is. Inademen vlak voor de kus is vaak een teken van aantrekkingskracht en de noodzaak van een extra toevoer aan zuurstof.

4. Ontspan en geniet

Het is eigenlijk vanzelfsprekend, maar probeer te ontspannen. Als het je eerste zoen (met elkaar) is, zal je waarschijnlijk wat nerveuser zijn. Dat is niet erg. Probeer je kaak ontspannen te houden en te genieten van je gezelschap. Voor een eerste of beginnende zoen is een rustige, ontspannen aanpak vaak het beste. Je kunt eens kijken hoe twee vrouwen elkaar zoenen (er staat genoeg op deze site!), die zijn daar vaak heel goed in.

Heb je nog een goede tip hieraan toe te voegen? Laat het me weten in de reacties!

zoentips

 

Meer over zoenen:

Waarom zoenen we eigenlijk? De geschiedenis van de kus

Is een zuigzoen dodelijk?

Wat links of rechts zoenen onthult over je

 

Beeld: Pinterest 

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy