De smoesjes die we het vaakst gebruiken om geen seks te hebben

door Lissa

Zelfs bij LotteLust hebben we niet altijd zin in seks. Het gebeurt vaak genoeg dat we onze partner(s) afwimpelen met een smoesje (met een kern van waarheid).

“Het is te warm”

Een hoge temperatuur kan een enorme dealbreaker zijn. Als het zweet al op je voorhoofd staat zonder te bewegen, moet je nagaan als je gaat seksen. Dit smoesje is dus op zich best een goede reden om vanavond even over te slaan, maar er zijn ook andere mogelijkheden! Zo kan je bijvoorbeeld een verkoelendere plek op zoeken om even een vluggertje te doen. Denk aan: de douche, buiten of in de auto met airco!

Check ook onze 6 tips voor koele zomersex.

“Ik heb hoofdpijn”

Deze gebruiken we denken wij het vaakst. Met knallende koppijn je boyfriend of girlfriend oraal bevredigen is ook niet ideaal. Maar we zeggen dit vaak ook wanneer we niet echt hoofdpijn hebben…. Tja dat is niet zo slim, want na een paar keer is het niet heel erg geloofwaardig meer, girl.


“De wekker staat weer vroeg”

Je kijkt naar de wekker en zit uit te rekenen hoelang je nog kan slapen… nog maar vijf uurtjes. Nee, tijd voor seks zit er dan echt niet meer in. Het is dan echt de vraag; waar liggen je prioriteiten? Seks of slaap? Vaak liggen jouw prioriteiten nèt anders dan je lover, iets met tegenpolen van elkaar zijn? Toch willen we je wel vertellen dat je door een orgasme altijd wel heerlijk kan slapen! Ach, een vluggertje kan geen kwaad…

“Nee, ik ben ongesteld”

Dit is nou zo’n typisch voorbeeld van een smoesje dat niet gelogen is. Hoewel onze menstruatie ons vaak in de weg zit en voor veel ellende zorgt, heeft het dus ook een voordeel. Het is namelijk een perfecte excuus. Alhoewel, ongesteld zijn wil niet zeggen dat je niet kúnt seksen. Mocht dit jou en je partner nou niet tegen houden dan zijn hier wat tips: ‘menstruatiesex: zo wordt het toch nog hitsig’.

“Ik ben moe”

Een klassieker en kon dus niet ontbreken op dit lijstje. Je hebt een lange werkdag achter de rug, je hebt eten gekookt en je moet worden weer vroeg op. Ja, seks zit er niet meer in dan… Naja, misschien als jij de zeester mag zijn.


“Ik ben verbrand”

Het is weer zomer en dat betekent dat jij waarschijnlijk weer iets te lang gaat zonnen. Dit zorgt voor een verbrande huid en niets is pijnlijker dan dat! Allemaal heftige standjes doen en tegen de huid van je partner aan schuren is dan niet heel chill.

“De kinderen”

Deze wezentjes zijn een prima excuus om het vanavond even rustig aan te doen. Of ze zijn nog wakker of ze hebben er voor gezorgd dat je moe bent of ze kunnen jullie horen of ze liggen bij jullie in bed. Wat het ook is, jullie zullen de seks moeten verplaatsen!


“Niet geschoren”

Je hebt je niet geschoren, je mooie lingerie ligt in de was, je haar is vet en je hebt al drie dagen niet gedoucht. ‘Sorry schat, ik voel me gewoon niet zo sexy nu.’ Hoewel je anders ook wel tussen de lakens duikt met stoppels op je poes en benen, dik je het nu lekker aan als een ideale smoes.


*Laat het duidelijk zijn dat je natuurlijk geen smoesje hoeft te bedenken om geen seks te hebben. Je mag op alle momenten ‘nee’ zeggen zonder uit te leggen waarom, ook in een relatie.

Meer over seks:

Seks en wiet combineren: Yay or nay?

Hebben we meer seks door corona?

Een seksrelatie: Hoe werkt dat?

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy