Digitale detox voor een beter sexleven

door Lotte

Geef eens eerlijk antwoord… Kruip je vaker met je tablet op de bank dan met je vriend? En duik je vaker het bed in met je smartphone dan met je vriend? Met andere woorden: lijdt jouw sexleven onder je digi verslaving? Tijd voor een digitale detox!

Een gebrek aan passie bij je (lange) relatie? Gebruik even een tijd geen smartphones, tablets, laptops en dergelijk als je bij elkaar bent. Dus zet die phone vliegtuig modus en jezelf op de sexy modus!

4 redenen waarom een digitale detox voor een beter sexleven zorgt

Je voelt je mooier

Veel vrouwen voelen zich onzeker door blootstelling aan de perfecte lijven van #fitgirls en andere #goals. Het schijnbaar perfecte leventje wat anderen op social media posten kan inspi zijn, maar ook een domper zijn op je confidence. Dat blijkt maar weer uit cijfers van de Amerikaanse Academy van plastische chirurgie. Zij zagen een stijging in het aantal plastische ingrepen bij vrouwen onder 30 jaar als gevolg van beelden op social media.

Een social media pauze kan je dus een goede confidence boost geven. Waarom zou je je met anderen vergelijken? Een potje bevredigende sex zorgt ook voor die egoboost als je dat nodig hebt.

 

Qualitytime

Ken je dat? Je bent met je vriend wel bij elkaar, maar eigenlijk zitten jullie meer verdiept in je telefoon. Driekwart van de 18 tot 30-jarige stelletjes uit een onderzoek vonden dat hun relatie onder druk stond door smartphone gebruik. Laat het Facebook, Instagrammen en Snapchatten even los.

 

Minder stress

Altijd op de hoogte moeten zijn van wat er gebeurt op social media, je krijgt er gewoon stress van. En daar lijdt je libido dan weer onder. In wetenschappelijke studie uit 2013 gaven mensen aan relatieissues te krijgen als zij of hun vriend(in)lief meer dan twee keer per dag zat te Facebooken. Zet je phone liever een avondje uit en richt je op dat lekkere ding dat op je bank zit.

 

Meer tijd

Geen tijd voor sex?! Weet je wel hoe veel uren je eigenlijk naar het schermpje tuurt? Als je al die tijd bij elkaar optelt kom je al gauw uit tot twee tot vijf uur per dag. Hoeveel bevrediging krijg je nu eigenlijk van die social media? Als we de redenen hierboven lezen, is dat niet heel veel. Die tijd kun je veel beter besteden. You know how!

 

Meer over een beter sexleven:

– 4 gekke hacks voor betere sexytime

– Goede sex door plassen onder de douche?

– 4 redenen voor sex met het licht uit!

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy