Dit gebeurt met je seksleven als je gaat samenwonen

door Lissa

Samenwonen is een grote mijlpaal voor je relatie. Je kan elke dag naast elkaar wakker worden, hoe heerlijk is dat! Maar of er daarom ook meer gesekst wordt?

Het begin

Op het begin is samenwonen superspannend en megaleuk. Je ziet elkaar elke dag en als je verliefd bent, wil je niet anders! De eerste weken zullen dan ook voelen als een grote roze wolk. En waar je eerst misschien moest nadenken of huisgenoten jullie niet hoorden hebben jullie nu het rijk voor jullie alleen. De bank, de keuken, de trap, het hele huis kan door jullie ingewijden worden met goede seks!

Alles wordt minder

‘Alles wordt minder’ klinkt misschien wat depri, maar daar komt het wel op neer. Op een gegeven moment gaat alles z’n gangetje weer en heeft waarschijnlijk werk (weer) je prioriteit. Je hebt geen spontane seks meer tijdens het koken en ook niet meer als je elkaar tegenkomt in de badkamer. Nee, je ziet je partner daar elke avond tandenpoetsen, niks spannends meer aan. Doordat jullie minder vaak seks hebben wordt het lustgevoel ook minder, je seksdrive past zich namelijk aan. Ook is de nood niet zo hoog, aangezien het later in de week ook nog wel kan…


Seks wordt beter

Alles wordt minder, maar toch beter? Explain! Als je gaat samenwonen is er vertrouwen van beide kanten. En ja, doordat je elkaar elke dag ziet kan je misschien minder zin hebben in seks, maar het zorgt er ook voor dat jullie elkaar beter leren kennen. Je hebt waarschijnlijk diepere gesprekken en begrijpt de ander steeds meer, dit zorgt voor een betere band én betere seks. Kwaliteit over kwantiteit!

Agendaseks

Jullie komen tot de conclusie dat er te weinig gevreeën wordt en daar willen jullie verandering in brengen, wat lijdt tot agendaseks. Een term waar je misschien eerst van walgde, grappen over maakte en zelf had afgezworen. Maar goed, je moet er nu maar aan geloven toch? Agendaseks kan voor veel koppels een goede oplossing zijn, maar aan de andere kant kan het ook zorgen voor saaie seks en dat wil je natuurlijk niet! Een planning kan werken, maar niet op de manier van: we moeten morgen om half 11 even een fantastische vrijpartij hebben. No that’s not it. Het gaat om het plannen van een moment waar seks kan gebeuren, een date. Dat kan een Netflix-avondje zijn of een feestje. Conclusie: het is belangrijk dat je tijd voor elkaar vrij maakt! En het is heel erg belangrijk dat er geen druk ontstaat. Als er prestatiedruk bijkomt kan je het al vergeten, dat is namelijk geen goed ingrediënt voor hotte seks.


Is weinig seks een probleem?

Als jullie minder seks hebben dan voorheen is dat natuurlijk niet direct een probleem. Het wordt pas een probleem als jullie dat zelf vinden. Het is belangrijk om dit te bespreken met elkaar om het op te lossen en om begrip te krijgen voor elkaar en elkaars wensen. Blijf ook weekendjes weg gaan met elkaar, een nieuwe plek zorgt weer voor meer seksinspiratie.

Meer over seksleven:

Dit is hoe mindfulnes je seksleven kan verbeteren

De invloed van endometriose op je seksleven

Zo maak je jouw seksleven duurzamer

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy