By 

Dit is waarom mei de break-up-maand is


Eindelijk: we zijn volledig ontwaakt uit onze winterslaap en genieten met volle teugen van de fijne zonnestralen. Mei staat volop in het teken van de bloei. De vlinders fladderen niet alleen van bloem naar bloem, maar ook onze bodies moeten eraan geloven. Er ontstaan veel nieuwe liefdes, maar er lopen – helaas – ook veel relaties stuk aan het begin van de lente… Mei wordt de break-up-maand genoemd, maar waarom is dat?

Vrijheid, blijheid

Onze hormonen slaan op hol wanneer de voorjaarszon zich volop laat zien. Hierdoor versterken onze emoties enorm. We voelen ons gelukkiger en vaak ook verliefder dan ooit. Het komt deze maand ook vrij vaak voor dat de vlinders de verkeerde kant op fladderen. Hoe zit dit dan precies? Het ontspannen gevoel die we ervaren middenin de lente maakt dat we meer openstaan voor nieuwe ervaringen. We voelen ons vrijer dan ooit, en willen dit gevoel maar al te graag benutten. Niet alleen singles hebben behoefte aan een tikkeltje freedom, ook stelletjes verlangen naar meer speelruimte.

Nieuw gezelschap

Hoewel we in de winter verlangen naar een exclusief liefje die ons het hele seizoen warmhoudt, zijn we in de maand mei sneller geneigd om meer te socializen. Of je nu een wandeling in het park maakt, een wijntje gaat drinken op het terras, bruin wordt op het strand of losgaat op een festivalletje: je ontmoet overal nieuwe mensen. Juist omdat je socialer bent, staat je partner niet altijd meer in het middelpunt van de belangstelling. Ook krijg je een steeds vollere agenda: een barbecue hier, een dagje uit daar… Je voelt je alles behalve lonely en daarmee verdwijnt de angst om alleen te zijn als sneeuw voor de zon.

Daarbovenop komt ook dat alle hunks die je tegen het lijf loopt maar weinig te verbergen hebben. De dikke winterjassen hebben plaats gemaakt voor weinig verhullende kledingstukken. De kans dat je wordt verleid door een lekker ding is niet bepaald klein.

Erop of eronder…

Natuurlijk hoeft dit niet perse te betekenen dat jij de maand mei door moet komen met liters ijs en dozijnen tissues tegen de break-up blues. Je libido mag dan wel versterken in de lente, als jullie relatie sterk is hoef jij je nergens zorgen om te maken! Maar mocht je tijdens het vorige seizoen al sterk hebben getwijfeld aan jullie toekomst, is de kans zeer groot dat je de knoop binnenkort doorhakt!

Heb je twijfels over een break-up? Lees eerst even dit:

Vijf tekenen dat hij ongelukkig is in jullie relatie

Signalen dat je relatie gedoemd is te mislukken, volgens een relatietherapeut

10 signalen dat jij de hinderende factor bent in de relatie

Bron: Huggington Post / Beeld: Tumblr
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

passie-in-relatie
Hét moment dat de passie in je relatie vermindert
April 14, 2019
Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is
April 03, 2019
after workout
Porna: After workout sex
March 01, 2019
zwembad
Porna: Sex bij het zwembad
February 28, 2019
redenen-om-het-niet-uit-te-maken-relatie-verbreken-500 (1)
12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen
January 28, 2019
Pikstraf: wanneer je sex als machtsmiddel gebruikt
January 20, 2019
perfecte penislengte penis
Feiten over testosteron en mannen die je nog niet wist
December 29, 2018
vrijgezel single met kerst
Single in the City: Waarom het wel kut is om single te zijn met Kerst
December 24, 2018
sexy kerst playlist
De playlist voor een sexy Kerst
December 22, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *