Dit zijn de leukste dating apps/sites wanneer je op vrouwen valt

door Felice

Voor hetero’s zijn er talloze apps en websites waar singles elkaar kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld Tinder, Bumble en Happn. Op deze dating apps kan je veel nieuwe mensen leren kennen die op zoek zijn naar liefde. Deze datingapps en websites kun je natuurlijk ook gebruiken als je homoseksueel bent, maar wist je dat er ook speciale websites en apps zijn voor lesbiennes?

1. Zoe

Zoe is een dating app speciaal voor vrouwen die vallen op hetzelfde geslacht. Het is natuurlijk superfijn dat je van te voren al weet dat de vrouw waarmee je flirt ook op vrouwen valt. Hier ontmoet je door foto’s van andere vrouwen te swipen. Je kunt op je profiel toevoegen of je een date, relatie of vriendschap wilt en wat je interesses zijn. De app werkt erg makkelijk en is een beetje vergelijkbaar met Tinder. Er zijn 3,9 miljoen leden op deze app waarvan veel accounts ook geverifieerd zijn. Swipe away!

2. Lexa

Lexa was een van de eerste dating apps die gay en lesbian dates aanbood. Er zijn al duizenden lesbische leden op Lexa en er komen dagelijks inschrijvingen bij. Lexa is natuurlijk dé datingsite voor singles die graag een serieuze relatie willen. De site heeft een supergedetailleerde zoekfunctie zodat je iemand kan vinden die écht bij jou past. Je kunt al vanaf €24,99 per maand member worden van Lexa. Ook leuk: op de site staan talloze handige dating tips, voor als je nog niet helemaal bekend bent met daten. Ideaal!

3. Her

HER is een ook dating app speciaal voor vrouwen die op vrouwen vallen! Op HER kun je terecht als je op zoek bent naar een relatie, flirt of vriendschap. Er zijn wereldwijd meer dan vier miljoen vrouwen lid van HER. Eigenlijk werkt de app een beetje hetzelfde als Tinder en Bumble. Je hebt een account met maximaal 6 foto’s, een biografie en andere fun facts over jou. Om een match te vinden kan je door de leden heen swipen. Ook kan je direct zien waar jouw match naar op zoek is in een relatie, flirt of vriendschap.

HER is een unieke app omdat per er, naast dat je een date kunt vinden, ook up-to-date blijft over het laatste LGBTQ+ nieuws en evenementen. Binnen de app is het mogelijk om deel uit te maken van een community; een soort forum waar je kunt reageren en afbeeldingen kunt plaatsen. Het is wel handig om te weten dat je de app enkel in het Engels, Frans en Spaans kunt gebruiken. Je kan de app gratis gebruiken en het is easy to use!

4. GayParship

GayParship staat voor online dating van hoogopgeleide gay singles. Veel ingeschreven singles hebben een HBO- of academisch niveau. Je kunt de website gratis gebruiken, maar er zijn veel meer mogelijkheden wanneer je een lidmaatschap afsluit. Zoals een lokale zoekfunctie en onbeperkt berichten versturen. Een lidmaatschap bij GayParship heb je al voor €24,90* per maand. De meeste mensen die op deze site zijn ingeschreven zijn, in tegenstelling tot veel andere apps en sites, op zoek naar een serieuze relatie. Wanneer je je inschrijft bij deze website doe je een persoonlijkheidstest. Hierdoor kan de website andere leden aan jou laten zien die mogelijk bij jou passen op basis van jouw persoonlijkheid, gewoontes en interesses! GayParship gaat verder dan alleen online daten. Er worden namelijk ook speciale evenementen voor de leden van GayParship georganiseerd! Wie weet ontmoet jij je toekomstige lover op zo’n evenement!

*Je betaalt €24,90 wanneer je een lidmaatschap voor 24 maanden afsluit.

5. Fem

Bij Fem kun je ook terecht om je droomvrouw te vinden maar dan net op een andere manier. Bij deze datingapp stellen de dames zichzelf voor in een filmpje. Als een filmpje maken jou niks lijkt, kan je ook een paar mooie foto’s uploaden. Daarnaast is er een groepschat functie en kan je zoeken naar profielen van biseksuele en lesbische meiden bij jou in de buurt! Het enige nadeel aan deze app is, dat de app alleen voor Android beschikbaar is op dit moment. Laten we hopen dat dit snel verandert!

Meer over daten:

5 must-read LHBT boeken

6 herkenbare moderne date dillema’s

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

Beeld: Pinterest, Unsplash

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy