Dominanter worden in bed: zo pak je dat aan

door Lotte

Vraag een man naar de grootste afknapper tussen de lakens en de kans is 99% dat hij zegt: ‘onzekerheid’. Een beetje zeesterren is stiekem best fijn, maar bij het mannenvolk gooi je hiermee geen hoge ogen. Leren om dominanter te zijn in bed is daarom geen overbodige luxe voor je sexleven. Wil jij het stille muisje in jezelf ook transformeren in een dominante stoeipoes, maar weet je niet hoe? Wij vertellen hoe je de touwtjes in handen neemt.

De juiste look

Om dominanter in de slaapkamer te worden, hoef je je écht niet om te toveren tot een ‘Christina Grey’ met latex pakje, strakke paardenstaart, een zweep in je ene hand en een voorbinddildo in je andere. Dominant zijn staat niet gelijk aan (BD)SM. Een beetje pit in je outfit, dat mag zeker weten. Bovendien geeft het je een confidence boost. Denk aan spannende, zwarte lingerie met jarretels, een paar goede pumps en een nietsverhullend jurkje. Jouw vriend moet in een oogopslag zien: vanavond heb jij de touwtjes in handen.

De juiste mindset

Een spannende outfit brengt je in de juiste stemming, maar is natuurlijk lang niet genoeg. Om de dominante dame in jezelf los te laten in bed, moet je je 90% op je gemak voelen met je jezelf en je bedpartner. De andere 10% komt gaandeweg. We geloven dat vrouwen vaak passief zijn tijdens sex uit onzekerheid. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Het zit allemaal in je hoofd en dat straal je uit. Een goed sexleven draait op het blijven experimenteren en daarvoor moet je durven om nieuwe dingen uit te proberen. Erbij liggen als een zak aardappelen is makkelijk en veilig, maar geef toe: dit wordt na een tijdje oersaai. Stel je eens voor dat de rollen omgedraaid waren. Je zin in sex daalt een stuk als je partner zo passief is. Probeer het zelf dus ook zo weinig mogelijk te doen.

Om de teugels te kunnen overnemen, hoef je niet de meest zelfverzekerde vrouw op aarde te zijn. De dominante rol aannemen moet je gewoon doén. Deze positie van kracht geeft je JUIST die dosis zelfverzekerdheid waar je naar zoekt. Je zult zien dat je steeds meer op je gemak voelt in je rol als dominante vrouw. Denk niet: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het. Denk: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het wel. Dus zet de knop om en don’t love it till you try it.

dominanter in bed worden

De juiste moves

Om dominanter te zijn in bed, moet je weten waar jíj het heet van krijgt. Dat doe je door te experimenteren met solosex. Sta daarnaast ook eens echt even stil bij wat jij de lekkerste momenten in een vrijpartij vindt. Welke specifieke sfeer, moves, standjes, routine winden jou het meest op? Als de dominant is het aan jou om het initiatief te nemen. Wacht niet tot hij zin heeft, zet zelf de eerste stap.

Maarrr… Sex doe je niet alleen. Dominanter zijn is niet hetzelfde als egoïstisch. Zorg dat je niet alleen ‘neemt’, maar je ‘geeft’. Als je goed weet wat hem gek maakt, kun je met meer zelfverzekerdheid de leiding nemen.

Zorg dat jij de de beslissingen maakt. Waar jullie het doen. Welke standjes jullie uitvoeren én in welke volgorde. Wanneer jij komt en hoe. Wanneer hij komt en hoe. Stel hij iets voor, zeg dan: ‘Nee, ik weet iets beters’. Misschien even wennen voor hem, maar een vrouw die weet wat ze wil… dat vindt menig man heter dan heet.

Durf je op het gebied van dominantie een stapje verder te gaan? Zoek dan de grenzen op. De grenzen van BDSM bedoelen we dan. Ga op de kinky toer: bind hem vast en/of blinddoek hem en have your way with him. Lees hier 15 ideeën voor kinky sex.

De juiste sexstandjes

Missionaris, de Weense oester, doggy style zijn uit den boze. Alles waarbij jij onderop en/of op een onderdanige positie ligt horen niet in het plaatje van dominante vrouw. Denk meer aan sexstandjes als cowgirl, reversed, cowgirl, de buikschuiver en de lapdance. You go (cow)girl!

dominanter in bed worden

Meer over dominanter worden:

BDSM voor beginners

Cowgirl standje: 5 tips om beter te worden in girl on top

Must try voor dit weekend: Vigoureuze sexstandjes

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy