Een facial: hell no of o yes?

door Saar

Een facial krijgen, als vrouw denk je toch meteen aan een héérlijk ontspannen schoonheidsbehandeling inclusief gezichtsreiniging, scrub en een maskertje? Schijn bedriegt, mannen verstaan iets heel anders onder een facial. Alhoewel, het komt wel in de buurt van een peel off-masker..

Wat is een facial?

Een facial vanuit seksueel oogpunt betekent letterlijk: ejaculatie in het gezicht van één of meerdere seksuele partners. Deze facial beurt is dus totáál wat anders dan een opfrisbeurt te krijgen bij de schoonheidsspecialiste. Vanzelfsprekend is het dan ook dat een facial plaatsvindt na andere seksuele activiteiten zoals handwerk, orale sex, penetratie en/of anale sex. Er zullen heel weinig mannen zijn die zonder één van deze pre-activiteiten een facial kunnen geven.

Facial: argumenten voor

Je moet altijd open minded blijven als het gaat over sex en nieuwe dingen proberen. Daarom beginnen we op een positieve noot. Dit zijn de voordelen van een facial ontvangen.

Geen toiletbezoek na de sex

Deze vorm van ‘voor-het-zingen-de-kerk-uit’ zorgt ervoor dat een man niet in de vagina van een vrouw klaarkomt. Dit heeft als voordeel dat je na een potje sexen niet naar de wc hoeft te rennen om een blaasontsteking of ander lichamelijk ongemak te voorkomen 10 minutenregel. Ook over het fenomeen ‘de natte flats’ later op de dag hoef je je door de facial methode geen zorgen te maken.

Geen zwangerschap

Voor iedereen die (voorlopig nog) niet op (nog meer) kroost zit je wachten is het grootste voordeel van een facial dat je je (bijna) geen zorgen hoeft te maken over een ongewenste zwangerschap. Zolang er geen sperma in je vajayjay zit is de kans op een zwangerschap door een facial nihil. Geen enkele anticonceptie is 100% betrouwbaar. Let wel altijd op met voorvocht! Hier kunnen ook actieve spermacellen inzitten waardoor je zwanger kunt worden. Regel #1 bij nieuwe bedpartners: altijd een jasje om.

Dé oplossing om niet te hoeven slikken

Wil jij je partner verwennen met een fantastische pijpbeurt, maar zit je totaal niet te wachten op het doorslikken van zijn sperma? Om nog een beetje in de buurt van je mond te blijven, kan je hem laten klaarkomen op je gezicht. You happy, me happy!

Facial: argumenten tegen

Het plakt…

Don’t try this at home bij een vluggertje op een verjaardag met visite beneden. Een flinke schoonmaakbeurt voor je gezicht naderhand is een must (dus toch nog een soort van facial zoals bij de schoonheidsspecialiste). Je hebt toch geen zin om de rest van de dag met een plakkerig gezicht rond te lopen? Achteraf douchen is wel zo fijn. Met een heel enthousiaste vent die niet zo goed kan mikken, kan het zelfs zo zijn dat je rondloopt met stuk gratis haargel. 

In your face!

Een facial is vaak een vrij onverwachte vorm van ejaculatie, vooral voor de partner die de facial ontvangt. Misschien zit je er totaal niet op te wachten en krijg je de sperma letterlijk in your face! Het is daarom ook wel gewenst dat je weet dat dit eraan zit te komen. Bovendien zit niemand te wachten op een paar uur rode ogen. Daarom altijd: houd je ogen stijf dicht.

Onderdanig gevoel 

De meest voorkomende reden waarom de meeste vrouwen geen fan zijn van een facial is het onderdanige gevoel dat er bij kan komen kijken. In het ergste geval kan het je eigenwaarde aantasten of het gevoel geven dat je een seksueel object bent voor je sex partner. De facial techniek wordt namelijk veel gebruikt in pornofilms. Wat mannen wellicht geil vinden, maar voor veel vrouwen wordt een facial als onderdanig en ook wel vrouwonvriendelijk gezien. Sex draait naast plezier ook om goede communicatie, waarbij grenzen aangeven wel één van de belangrijkste topics is. Mocht jij je niet prettig voelen bij het krijgen van een facial, maak dit duidelijk tegen je bedpartner. Een goede vent zal je altijd met respect behandelen als jij duidelijk aangeeft waar jij mee instemt of niet. 

bed

Wat vind jij van het fenomeen facial: hell no of o yes?

Meer sperma facts:

Kan ik allergisch voor sperma zijn? – VrijVraag #43

Wat doe je met sperma na de sex? 6 manieren

Allemaal aan de sperma smoothie?

Beeld: Tumblr, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy