Emotioneel vreemdgaan: Hoe ver kun je gaan?

door Lotte

Vriendschappen met anderen moeten gewoon kunnen in een relatie. Whatsappen, uitgaan, lunchen en inderdaad met een borreltje op flirten hoort er ook bij. Alleen… wanneer onschuldig flirten uit de hand loopt, kun je je relatie riskeren. Het hoeft niet altijd tot zoenen of seks te leiden. Heb je wel eens gehoord van emotioneel vreemdgaan? Hierbij gedraag je alsof een vriend(in) je partner is, maar dan zonder het fysieke gedeelte. Volgens onderzoek vinden sommige vrouwen en mannen emotioneel vreemdgaan (verliefdheid) nóg erger dan fysiek vreemdgaan (seks met een ander). Weet je of jij je schuldig maakt aan emotioneel overspel? Wij vertellen je de 8 signalen waar je op moet letten.

1. Je trekt een outfit aan waarvan je denkt dat hij/zij die mooi zal vinden

Natuurlijk kleed je je wel vaker sexy. Maar als je weet dat je deze persoon gaat zien, dan trek je letterlijk alles uit de kast. Ook bedenk je wat hij of zij de mooiste make-up en haarstijl bij jou zou vinden. Als je dan een compliment krijgt over je uiterlijk is jouw missie geslaagd.

2. Leugentje om bestwil?

In principe doe je niks fout. Dat weet je, maar toch zwijg je over die spontane ontmoeting. Hoe onschuldig het ook is, dat je liegt tegen je vriend(in) is teken genoeg dat je voelt dat je fout zit.

3. Meer afstand tussen jou en je vriend(in)

Je voelt die klik die je samen had steeds minder. En je ándere vriend(in) begrijpt je wel, vraagt je wel naar je dag en houdt wel de deur voor je open. Je vraagt je stiekem af: ‘waarom kan mijn partner niet iets meer zoals hem/haar zijn?’

4. Je glimlacht van oor tot oor als je een berichtje van hem/haar krijgt

De hele dag check je of je een berichtje van diegene  krijgt. Je laat jullie gesprekken ook nooit aan iemand lezen, vooral niet aan je vriend(in).

5. Always on your mind

Er gaat geen dag voorbij dat je niet aan diegene denkt. Eigenlijk moet je elk uur wel aan hem of haar denken. Je dagdroomt ook hoe het zou zijn als jullie twee een relatie zouden hebben.

6. Je vergelijkt hem/haar continu met je eigen partner

Als je aan diegene denkt, voel je je goed en als je aan je vriend(in) denkt voel je je meestal rot. In ruzies denk je dat hij/zij je wél zou begrijpen.

7. Je deelt álles met hem/haar

Lief en leed deel je eerst met je die persoon daarna met je vriend(in).

8. Je wordt zenuwachtig als iemand wat zegt over hem/haar

Zelf begin je het liefst niet over jullie vriendschap, uit angst dat iemand opmerkt dat jullie ‘relatie’ meer dan vriendschap is.

Voldoe jij aan de meeste signalen? Dan is er niet meteen reden voor paniek. Soms is het een ‘fase’. Een korte verliefdheid die snel weer overgaat. Maar pas op dat je jezelf niet verliest en overgaat tot een fysieke relatie.

Meer over vreemdgaan:

Dit is wat vreemdgaan mentaal en fysiek met je doet

De meest gebruikte excuusjes van vreemdgaande mannen

Dit zijn de signalen dat jij erover denkt om vreemd te gaan

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy