4 wetenschappelijke feiten over verliefdheid

door Lotte

Het komt niet zomaar uit de lucht vallen dat we spreken over een sneller kloppend hart en vlinders in onze buik als we verliefd zijn. Je lichaam speelt een belangrijke rol bij de liefde. Hormonen zetten ons in vuur en vlam. Waarom eigenlijk? 

1. Tipsy

Je loopt op wolken en je concentratie is ver te zoeken. Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost en je verlegt jouw grenzen vele malen makkelijker dan normaal. Toch heb jij geen glaasje wijn genuttigd! De verklaring? Jij bent verliefd! Het liefdeshormoon oxytocine en alcohol hebben dezelfde invloed op verschillende delen van je hersenen. Hierdoor ervaar je hetzelfde gevoel als tipsy zijn.

2. Adrenaline kick

Een rode boei, kleffe handjes, knikkende knieën en een razend hart. In slaap vallen is een regelrechte ramp, je krijgt geen hap door je keel en je hebt het gevoel alsof er tientallen vlinders door je buik vliegen. Met andere woorden: je hebt een adrenalinekick van hier tot Tokio. Verliefd zijn zorgt ervoor dat je enorme hoeveelheden adrenaline en noradrenaline aanmaakt. Hier slaat je hart van op hol. Take a deep breath! Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest in de liefde.

3. Natuurlijke pijnstiller

Last van vervelende pijntjes? Vergeet aspirines en andere pijnstillers! Liefde is namelijk niet alleen een natuurlijk, maar ook een erg effectief middel tegen pijn. Hoe? Wanneer je pijn ervaart en je ziet je (secret) lover worden de beloningsgebieden in je hersenen actief. Het resultaat? Veel minder pijn! Mocht de persoon in kwestie niet in de buurt zijn scroll dan even door je foto’s. Over de wonderen der liefde gesproken…

4. Speurneus

Je neus speelt een belangrijke rol bij het vinden van de juiste match. Je neus is verantwoordelijk voor het registreren van feromonen. Huh? Dit zijn hormonen die je afscheidt via je zweetklieren. Dit klinkt in eerste instantie een tikkeltje onsmakelijk en dierlijk. Maar niet alleen dieren communiceren op deze manier om voor nageslacht te zorgen, ook mensen gaan af op feromonen wanneer het aankomt op seksuele aantrekkingskracht.

Meer over verliefdheid:

Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen

Wat te doen als je verliefd bent op twee personen

20 tekenen dat je verliefd wordt (of het stiekem al bent)

Brond: Trouw, heart4happiness /Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy