Fetisjistisch transvestitisme – Anti-climax #14

door Marjolein

Welke seksuele geheimen en problemen worden er op bij de bank van een seksuologe opgebiecht? Seksuologe Marjolein Abma geeft je een kijkje in haar ‘keuken’ in haar rubriek Anti-Climax.

Fetisj

“Dus ik kan het niet veranderen?”, hij slaakt een diepe zucht van teleurstelling. Hij is eind twintig, heeft een relatie met een vrouw van eind twintig. Een mannelijke man als je het zo mag omschrijven. “Eigenlijk dacht ik dat al, het leek me ook sterk dat wanneer ik er zoveel plezier van heb ik er van af zou kunnen komen. Ik heb geprobeerd er van af te komen. Alle kleren opgeborgen, make-up weggedaan en ‘gewone seks’ probeer ik ook. Hij kijkt daar afkeurend bij.

“Weet je nog wanneer je voor het eerst er achter kwam dat je opgewonden werd van het dragen van vrouwenkleren?” vraag ik.

“Ik vond het als klein jongetje al leuk om vrouwenkleren aan te doen, maar kan me niet herinneren dat ik opgewonden werd ofzo. Wel als puber. Ik keek dan in de spiegel terwijl ik mezelf aan het aftrekken was met de kleren van mijn moeder. Ik vind de kleren vooral mooi en geeft mij spanning dat het niet hoort. Vrouwen winden me sowieso op, maar als ik zelf de kleren aantrek is het veel spannender. Ik draag het alleen voor de seks hoor, geen andere gekke dingen. Maar mijn vriendin vindt het dus een probleem en zegt dat ik er wat aan moet doen. Ik ken haar nog niet zo lang, ik zie wel een toekomst met haar dus ik dacht laat ik het proberen.”

“In ieder geval weet ze er al van, het geheim houden geeft spanning. Of wellicht zou je dat wel willen?”, zeg ik lachend. Hij lacht ook. “Vaak zie je dat wanneer mensen een parafilie hebben en dit geheim proberen zij mentale klachten krijgen. Ze kunnen niet geheel zijn wie ze zijn. Daarnaast wordt de aantrekking tot wat niet mag groter en de kans dat het “mis” gaat. Met jouw parafilie schaadt je geen andere mensen of dieren of die je niet iets strafbaars. In ieder geval hier in het westen.”

“Wat kan ik nu doen?” vraagt hij.

“Accepteren dat dit een onderdeel is van jouw seksuele script,” antwoord ik hem.

Ander seksueel script

Hij nodigde zijn vriendin uit om bij de verdere gesprekken aanwezig te zijn. Hij zelf kon het wel accepteren, dat deed hij eigenlijk al, maar wil het thuis ook kunnen bespreken.

“Vind jij het dan niet raar?, vraagt ze aan mij. “Ik ben wellicht niet de juiste persoon om zojuist raar te vinden, het is anders dan het traditionele seksuele script. We ontwikkelen allemaal een love map wanneer wij jonger zijn en bij sommige is er een afwijkende ontwikkeling dan de normale route. Dat kan ontstaan wanneer er een associatie ontstaat bij seksuele opwinding en plezier en bijvoorbeeld een object. Parafilie wordt dat genoemd. Voor jouw vriend is dat fetisjistisch transvestitisme.” Dat moest ik voorlezen omdat ik het mijn mond anders ook niet uitkrijg.

“Heb jij al eens over jouw eigen fantasieën, verlangens en wensen gedacht?” vraag ik haar. “Misschien zit daar ook iets bij wat anders is en wil je dat proberen? “. Ze zegt niet veel. Ze is niet zo creatief of wild, zoals ze dat zelf zegt. Voor haar is de slaapkamer missionaris voldoende. Ze baalt dat de opwinding voor de vrouwenkleren niet weggenomen kan worden. Ze bespreken de verschillende opties die ze vinden dat ze hebben. Het niet toestaan in hun seksuele spel, het af en toe toestaan, altijd. Hij geeft aan dit niet altijd te willen doen, maar eens per maand zou hij voor nu willen. Zij wil het proberen, maar ik merk dat ze eigenlijk dat niet wil. “Je moet niet iets tegen je zin in doen, zeker niet met seks, want dat remt je eigen opwinding, ontspanning en plezier.”

Geen acceptatie

Al vrij snel komt hij weer alleen. De relatie is verbroken. Zijn seksuele script speelde daar een grote rol in. “Ze kon het niet accepteren dat ik hier opgewonden van werd. Ze werd er ook te onzeker van of ik haar dan niet aantrekkelijk vond. Maar als zij kleren aan had vond ik ook haar aantrekkelijk. Wat moet ik nu doen bij de volgende? Niets zeggen?”, vraagt hij aan mij.

Ik moet lachen. “Eigenlijk voelt dit als bij het eerste gesprek. Je vraagt wat aan mij terwijl je het antwoord van wat jij zelf vindt wel weet.”

“Ja, zegt hij lachend, ik weet het ook wel wat ik wil. Ik wil het zeggen, niet op een eerste afspraak, wat later, maar het is voor mij belangrijk dat mijn partner openstaat voor script variatie.”

“Ja, elke keer dezelfde film is na een tijdje sowieso niet heel verrassend of spannend meer,” zeg ik hem geruststellend.”

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy