Zo stop je een friends with benefits-relatie zonder drama

door Lissa

Friends with benefits, het idee is vaak succesvoller dan de uitvoering. En dat ervaar jij nu ook, je wil er mee stoppen, maar hoe doe je dat zonder gedoe? Read on…

Friends with benefits: de definitie?

Dit hoeven we je vast niet meer uit te leggen, maar we doen het voor de goede orde toch. Jouw friends with benefits is een maatje die je gebruikt voor de sex, klinkt geweldig toch? Geen gevoelens, geen uitbundige romantische dates of diepzinnige gesprekken: gewoon sex.


Je wilt het niet meer

Jij hebt besloten dat het beter is om er mee te stoppen. Good for you, want duidelijkheid is erg belangrijk. Twijfel je nog? Spreek dit dan toch uit, je wil niemand aan het lijntje houden. Twijfel je omdat je gevoelens krijgt? Dan is dit ook goed om uit te spreken en er meteen mee te kappen. Dit gebeurt vaker, we vervallen namelijk snel in patronen. Je blijft bijvoorbeeld bij iemand slapen na een wilde nacht en geeft dan toch een romantische goodbye kiss de volgende ochtend. Past dit bij friends with benefits? Nee, niet echt. De afspraken zijn dus onduidelijk en daarom het ‘uitmaken’ ook. Want hoe kan je het met iemand ‘uitmaken’ wanneer het nooit ‘aan’ was?

Geen vriendschap meer

Het beëindigen van een friends with benefits is ingewikkeld omdat je iemand moet dumpen waar je bevriend mee bent. Het lijkt iets kleins wat je afkapt want je kan het ook zien als sexbuddy, maar eigenlijk ben je bang een hechte vriend te verliezen.

Respect

Het enige wat je kunt doen is zo respectvol en aardig mogelijk een einde eraan maken. Op die manier kan het misschien nog naar een oppervlakkige vriendschap gaan zoals jullie eerst hadden. Maar dit zal niet makkelijk worden en vergt tijd.

Real life

Net zoals dat je door je partner niet via een appje gedumpt wil worden is het in deze situatie ook niet aan te raden. Spreek daarom af in het echt en deel je besluit. Ook is het handig om dit op een ‘neutrale’ plek te doen. Dus niet bij één van jullie thuis, maar tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Hierdoor voelt niemand zich ongemakkelijk en kunnen jullie zelf beslissen wanneer jullie weg willen.


Contact

Jullie moeten accepteren dat het niet meer zoals vroeger wordt. De andere persoon wilde misschien niet dat het klaar was of jij kreeg gevoelens, wat de situatie ook was het is nu anders. Jullie waren eerst vrienden, maar hebben sex gehad, dat verandert de situatie toch. Hebben jullie nog wel de behoefte om vrienden te blijven, probeer dit dan echt oppervlakkig te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet in situaties komt waar je sex kan hebben. Blijf even niet bij elkaar slapen en spreek bijvoorbeeld met een groep af anders is de kans groot dat er ‘drama’ komt en onduidelijkheid. Hoewel dat natuurlijk niet ‘verboden’ is, doe vooral wat goed voelt.


Conclusie

Het blijft een lastige situatie, dat kunnen we niet ontkennen, maar probeer het dus zo luchtig mogelijk te houden. En praten is de oplossing, spreek uit wat je wil en vraag wat de ander wil. Zo kunnen jullie kijken wat voor jullie het beste is en hoe jullie nu door gaan. Als vrienden of toch met meer afstand.

Meer over friends with benefits:

10 do’s en don’ts voor een gezonde friends with benefits relatie

De voor- en nadelen van friends with benefits

7 Regels voor friends with benefits zonder gedoe

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy