Zo overleef je de winter met een gebroken hart

door Maaike

Er is nooit een perfect moment voor een gebroken hart, maar de winter als verse single doorbrengen is toch wel het toppunt van eenzaamheid. Om te voorkomen dat jij deze winter sobbing met ijs en honderd tissues in bed ligt, vertellen wij je hoe je de wintermaanden overleeft na een break-up.

1. Accepteer

De feestdagen zijn voorbij en je tijdlijn staat vol met foto's van verliefde stelletjes die samen kerst en oud en nieuw hebben gevierd. Ga niet bij de pakken neerzitten. Accepteer dat je verdrietig bent en geef jezelf de ruimte om je ellendig te voelen. Als je je slecht voelt dan is dat gewoon zo en hoef je de schijn niet hoog te houden bij je Instagram-volgers, vrienden of collega’s. Als je je emoties opkropt is de kans op een explosie alleen maar groter en dat is iets wat je níét wil wanneer je weer op kantoor verschijnt.

gebroken hart

2. Ga voor de middenweg

Je mag best een beetje zelfmedelijden hebben, zodra je jezelf erna maar weer oppakt. Gelukkig zijn de feestdagen voorbij en kun je je weer verheugen op de festivals die er van de zomer weer aankomen. Zolang je aan je vrienden en familie een teken van leven geeft en zo nu en dan meegaat naar een party, is het oké. Dit noemen ze ook wel ‘de middenweg’.

3. Stay healthy

En dan bedoelen we dat je goed moet eten en slapen. Je gezondheid is misschien niet iets waar je je vaak stil bij staat en daarom sluipt een griepje er (vooral met dit afwisselende weer) extra makkelijk in. Check allesbehalve het Insta-account van je ex wanneer je middenin de nacht wakker wordt. Wanneer je je al heartbroken voelt, heb je weinig energie en zijn alle uurtjes slaap mooi meegenomen. Dus kruip in de rol van sleeping beauty: zie je in de zomer 2020!

4. Besteed tijd met je loved ones

Het is logisch dat je je na een break-up alleen voelt, maar je kunt beter op zoek gaan naar een support system (lees: zus, beste vriendin, moeder of tante) en probeer stil te staan bij de liefde die je op dit moment wél hebt. Denk in plaats van aan je ex, aan alle lieve mensen die je om je heen hebt. Dit haalt natuurlijk niet al je verdriet weg, maar maakt het wel iets dragelijker.

5. Je bent je eigen nummer één

Het is natuurlijk altijd goed om jezelf af en toe te verwennen, maar tijdens de koude wintermaanden mag dat wel wat extra en al helemaal als je een gebroken hart hebt. Verwen jezelf daarom flink met lekkere spulletjes! Sexspeeltjes bijvoorbeeld: who need a man/woman? Geniet van het single leven!

6. GENIET!

Het klinkt heel zwaar en moeilijk als je net uit een (lange) relatie komt, maar ga naar feestjes, ontmoet nieuwe mensen en wie weet naast wie je de volgende ochtend wakker wordt. The best way to get over someone is to get under someone else.

Meer over een gebroken hart:

Rebound sex: the quick fix voor een gebroken hart?

Social media don't bij een break-up

10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy