Geil en brak… Hoe komt dat eigenlijk?

door Anna

Het is een gek fenomeen, maar voor velen wel erg herkenbaar: geil zijn als je brak bent. Een dag waarop zelfs een broodje op de hoek halen al een giga opgave lijkt, is er wel energie voor een goede partij sex. Wij vroegen ons af waar dit merkwaardige verschijnsel nou vandaan kwam, dus gingen we dit uitzoeken. 

Geil en brak

Wanneer je te diep in het glaasje kijkt lijkt het volgens William H. George (promovendus aan de universiteit van Washington) net alsof je alleen nog meer een waas ziet waarin alle onprettige factoren worden gefilterd. Kortom je gedachte wordt wat simpeler en je hebt behoefte aan positieve factoren, oftewel: sex!

Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt is de alcohol nog niet geheel verdampt en blijft bovengenoemde effect nog gedeeltelijk intact, waardoor je hersenen nog steeds simpel blijven en aan sex denken.

Alcohol en faalangst

De alcohol in je lichaam zorgt volgens sexuoloog Yuri Ohlrichs ervoor dat je het gevoel krijgt dat je de hele wereld aankan en dat het even niet meer uitmaakt wat iedereen nou van je vindt. Hierdoor is het belang van het presteren minder groot en is er meer ruimte over om sexuele prikkels te ontvangen en ook dit gevoel blijft wanneer je ’s ochtends wakker wordt en de alcohol nog in je bloed zit.

Pavlov en sex

Volgens William H. George zijn er ook mensen die denken dat ze makkelijker sex krijgen wanneer ze alcohol hebben gedronken, waardoor ze dan sex aan drank koppelen. Je wordt dan zo opgewonden van het idee, dat je al geil wordt van de eerste slok.

Vrouwen en brakke sex

Sex- en relatietherapeute Denise Knowles geeft aan dat zij denkt dat het geil en brak fenomeen bij vrouwen voortkomt uit een verhoogd testosteron niveau door de drank. Aangezien het verwerken van al die drank bij vrouwen langer duurt zorgt het ervoor dat de vrouw de volgende ochtend nog steeds een verhoogd libido heeft.

Liefde en brak

Denise Knowles zei ook dat wanneer we brak zijn voelen we ons kwetsbaar en juist daarom ga je op zoek naar liefde en warmte. Het gevoel van knuffelen als je brak bent komt ook bij veel vrouwen voor en tja: spooning leads to forking…

Wat je misschien ook leuk vind om te lezen: Ochtendsex: 6 bewijzen dat het fantastisch is

 

Bron: Menshealth, GoodMagazine

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+? Bedankt! 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy