Gezonder door meer sex

door Julia

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat sex heel gezond voor je is, hoe meer sex hoe gezonder, dat klopt inderdaad. Maar weet je ook precies waarom? Check het in deze video.

Niet alleen is sex heel leuk, hee het wordt niet voor niets plezier tussen de lakens genoemd, ook kleven er veel gezondheidsvoordelen aan het hebben van sex, en dan met name als je regelmatig sex hebt. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die vaak sex hebben gezonder zijn, het heeft een heel gunstig effect op je gezondheid en op je gemoedstoestand.

 

Stress less

Om een voorbeeld te geven, mensen die elke dag met elkaar het bed induiken hebben minder last van stress of kunnen hier beter mee omgaan. Ook word je er creatiever van, uit onderzoek blijkt dat bekende creatieve mensen een groot aantal bedpartners hebben gehad. Dit zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat creatieve mensen vaak later gaan slapen, ’s nachts werken in plaats van overdag, en dus genoeg tijd hebben voor sex.

 

Geheugen als een olifant

Wist je ook dat mensen die regelmatig van bil gaan een beter geheugen hebben? Onderzoekers van de McGill Universiteit in Amerika hebben een verband gevonden tussen sex en het geheugen. En dan met name als het aankomt op het herkennen van woorden. De vrouwelijke deelnemers van het onderzoek die regelmatig seksueel actief waren, als in penetratie, vertoonden tekenen van een beter verbaal geheugen (geheugen voor woorden en andere informatie) dan de vrouwen die niet zo actief waren tussen de lakens. volgens onderzoeker Jens Pruessner zou het een zelfde soort effect moeten hebben op het lange termijn geheugen. En het wordt nog beter, ook zegt hij dat sex ervoor kan zorgen dat andere cognitieve functies, als navigatie en ruimtelijke oriëntatie verbeteren.

Dus ik zou zeggen, voeg meer sex maar even heel snel aan je lijstje van ‘goede voornemens voor 2017’ toe!
Bron: EliteDaily

 

Meer feitjes over gezonde sex:

– Meer sex betekent een beter geheugen

– Sperma vergroot de levensduur

– Waarom sex in de winter extra chill is en gezond

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy