Cath: Hartverwarmend enthousiasme

door Cath

Twee weken geleden vertelde Cath over een nieuw plafond waarnaar ze lag te staren. Fascinerend detail: ze had vijf jaar lang een hekel aan de meneer die naast haar lag. Correctie: pesthekel. Tijd voor een update!

Op onmogelijke momenten, zware onderwerpen aansnijden: het is een kwaliteit waar mijn ex-bf mij veelal om geroemd en vervloekt heeft. Vier jaar na de break-up blijk ik nog steeds over deze kwaliteit te beschikken.

Met de man van twee weken geleden stond ik tegen een hek van een voetbalveldje, ergens buiten de ring van Amsterdam. Het was dinsdagavond. We stonden tegenover elkaar en keken elkaar aan met diepe, veelzeggende blikken. Mensen liepen voorbij zonder dat ze ons zagen en we dronken lauw bier uit plastic bekertjes. “Maar wat wil jij dan?” vroeg hij.

Het was een kwartier nadat ik een bom had gedropt. Op een redelijk onmogelijk moment, natuurlijk.

“Ik hoef geen vrienden met je te zijn.”
“Maar wat wel dan?”
“Ik wil weten wat dit is, jij en ik. Ik wil met je daten… Alternatief is dat we elkaar een keer in het half jaar updaten over ons leven.” Ik probeerde casual te klinken en faalde daarin jammerlijk.

Ik dacht aan de ochtend dat ik naar zijn plafond lag te staren. Hoe onze chemie mij omver had geblazen. Hoe hij me dingen had laten doen die ik nog nooit had gedaan. Hoe hij me die nacht had laten transformeren in een onverzadigbare nympho. Ik wilde meer van hem, meer van ons, meer van die waan-waanzinnige seks. De twee uur voorafgaand aan de bom, hadden we naast elkaar gezeten zoals vrienden dat doen. We luisterden naar de muziek. Zaten gewoon naast elkaar, beetje lachen, beetje praten. Geen aanrakingen, terwijl iedere vezel van mijn lijf schreeuwde om zijn aandacht en aanraking. Dat, in combinatie met de flashbacks van die bewuste nacht, zorgde ervoor dat ik, tijdens de toegift, in zijn oor fluisterde dat deze modus niet voor mij werkte. Hard to get spelen, is een life style waar ik niet goed in ben. Waarvan akte.

“Laten we dan maar daten,” zei hij nadat hij mij ordinair had gezoend.
Werkelijk hartverwarmend, het enthousiasme van deze beste man.

 

Dit vind je ook leuk

1 reactie

Josephine 26 augustus 2016 - 10:53

Laten we de “life style” play hard to get gewoon afschaffen!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy