Help! Ik heb een hekel aan de beste vriend van mijn partner

door Nikki

Als je niet in de smaak valt bij de beste vriend(in) van je partner, kun je het wel schudden. Al helemaal wanneer je partner vaak met hem afspreekt, maar wat nou als je botst of totaal niet klikt. Je wilt jouw partner niet veranderen, maar hebt ook geen zin om telkens met de beste vriend in kwestie te zijn. Hier 5 tips om de band tussen jou en je partners vriend te verbeteren!

Waar komt 'het hekel hebben aan' vandaan?

De reden dat je geen klik hebt of zijn beste vriend echt niet mag is niet voor niets. Dit kan door verschillende redenen zijn ontstaan. Het is mogelijk dat je geen enkele match qua interesses vindt of totaal andere karaktereigenschappen hebt. Vaak ligt het gevoeliger of dieper dan je denkt. Ga eens na wat hij deed waardoor jij een hekel hebt aan hem?

De redenen

  • Je partner is heel anders in het bijzijn van zijn beste vriend.
  • Hij praat vervelend over jou achter je rug om (tegen je partner).
  • Zijn beste vriend heeft een slechte invloed op je partner.
  • De beste vriend stookt tussen jou en je partner.
  • Hij is verliefd op je partner of één van je vriendinnen.
  • Je voelt je geïntimideerd/niet op de gemak door zijn levensstijl.
  • Hij doet vervelend tegen jou.

Leer elkaar écht kennen

Hoe je het nu went of keert, je hebt nou eenmaal te dealen met die beste vriend. En één ding is zeker: nu het slecht gaat, kan het alleen nog maar beter worden. Een goede band moet van beide kanten komen. Wees the better woman en neem zelf het initiatief. Verdiep je daarom eens in hem, om zo te zien wie je partners beste vriend nou werkelijk is.

Vraag naar zijn interesses, hobby's, plannen of waar hij zich momenteel mee bezighoudt. En luister dan ook echt, zodat je de eerstvolgende keer kan vragen hoe de zaken ervoor staan. Door het onthouden van zijn antwoorden laat je zien dat je met oprechte interesse hebt geluisterd naar zijn verhaal.

Tip: Maar voel ook aan wanneer je je terug moet trekken. Een gesprek aan gaan is goed, maar als de beste vriend stug blijft kun je beter opgeven.

Spreek irritaties uit

Als er écht grote issues zijn tussen jou en die beste vriend. Dan kan je natuurlijk gaan zeuren tegen je partner, dat je het niet fijn vindt om zijn beste vriend te zien. Nou, is dit niet echt de oplossing. Je partner gaat heus niet zijn vriendschap linea direct opgeven voor jou. In een lange relatie zul je elkaar regelmatig tegen het lijf lopen op verjaardagen en feestjes. Ga daarom in gesprek met zijn beste vriend om je irritaties uit te spreken en het wellicht goed te maken. Misschien heeft hij een vooroordeel over jou, wat totaal niet klopt. Door te praten, kun je die onderuit halen.

Organiseer een activiteit

Door quality time kun je hele interessante kanten van iemand ontdekken. Ga bijvoorbeeld een keer met elkaar stappen, organiseer een filmavond bij jouw thuis, geef een feestje of ga bowlen. Doe iets actiefs, waar jullie beiden vrolijk van worden. Natuurlijk niet wekelijks, nogmaals de beste vriend van je partner hoeft niet jouw beste vriend te worden.

Bespreek het met je partner

Wanneer de situatie tussen de beste vriend van je partner en jou uit de hand loopt en het tussen jou en je vriend in gaat staan, is het tijd om erover te praten. Probeer vanuit je eigen gevoelens en gedachtes duidelijk te maken wat je vervelend en/of moeilijk vindt. Geef dan ook een reden waarom dit je dwarszit, zodat jouw vriend het ook kan begrijpen.

Neem er vrede mee

Heb je verschillende dingen geprobeerd, maar blijft de beste vriend van je partner vervelend. Neem er dan vrede mee en doe niet meer dan je best. Jij hebt gedaan wat je kon. Ga je partner niet verbieden om zijn beste vriend te zien. Net als dat jouw vriendinnen belangrijk zijn voor jou, is zijn maatje dat voor hem. Soms vind je nou eenmaal niet dezelfde mensen (of dingen) leuk. Dingen verbieden in een relatie is in ieder geval een grote no go.

Maak afspraken met je partner

Woon je samen met je partner? Vraag hem dan of hij rekening met jou wilt houden. Spreek bijvoorbeeld af wanneer je thuis bent en wanneer hij thuis met zijn beste vriend kan afspreken. Zo hoef je zijn beste vriend niet tegen te komen. Of stimuleer je partner bijvoorbeeld naar het huis van zijn beste vriend toe te gaan. Zodat je jouw huis voor jezelf hebt. Je kunt ook allebei plannen om om dezelfde dagen wat met vrienden te doen, zodat je de overige dagen niet alleen thuis bent.

Woon je niet samen? Plan dan met je partner dagen in dat je elkaar ziet. Hiermee voorkom je dubbele afspraken. Je partner hoeft dan niet te kiezen met wie hij afspreekt. De afspraken staan al, en jij hebt je duidelijkheid. Zo heb je de ruimte en tijd om elkaar genoeg te zien, naast dat jullie beiden ook met andere vriend(inn)en afspreken.

Tip: blijf flexibel, ook al heeft je partner met jou afgesproken, maar zit zijn vriend in de problemen, laat hem dan ook gaan. Wanneer je beste vriendin jouw hulp nodig heeft, dan ga je ook naar haar toe.

beste vriend

Meer over vriend(inn)en:

Eerste hulp bij een jaloerse vriend(in)

Mijn vriend weigert mij te beffen, wat nu?

Sexy verhaal: De collega van mijn beste vriendin (+podcast)

Beeld: Canva, Giphy

2 reacties

Ester 12 januari 2021 - 08:49

Dit hoeft geen man te zijn toch? In mijn geval iig niet van toepassing.

Beantwoord
Nikki 14 januari 2021 - 16:35

Het hoeft zeker geen man te zijn. Jouw partners beste vriend, kan natuurlijk ook een beste vriendin zijn!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy