Hoe kan het dat een jongen opeens slap wordt tijdens de sex? – Vrijvraag #92

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel heeft Marjolein het over de redenen waarom mannen een slappe piemel kunnen krijgen tijdens sex.

Dooddoeners

Hoe het precies komt dat een man slap wordt tijdens de daad is natuurlijk super persoons- en situatie gebonden. Je komt alleen achter de echte reden, als deze er al is, door het de man zelf te vragen. Niet direct aannames doen en gaan invullen wat er aan de hand is. Of het als een persoonlijke afwijzing gaan zien: ‘Het zal wel door mij komen’ of ‘Vind je me niet meer aantrekkelijk’. Als er dooddoeners zijn voor in bed en voor de erectie, zijn dat ze wel….

Lichamelijk oorzaken

In enkele gevallen zijn er lichamelijke mechanische of medische oorzaken (ziekte, medicatie, middelen, ouderdom, ongezonde leeftijl en obstructie) die er voor zorgen dat een penis niet (geheel) hard of snel slap wordt. In sommige gevallen is het dus belangrijk om lichamelijk fit te zijn. En het is ook belangrijk om de penis regelmatig (zelf) een onderhoudsbeurt te geven. Seksuele organen (ook bij vrouwen) werken onder het ‘use it or lose it principe!

Under pressure

Bij jonge mannen is het vaker psychisch/seksueel van aard. Soms kan dit prestatiedruk zijn. Druk om het goed te willen doen voor de ander, zorgen of hij wel goed kan penetreren, of over het behouden van de erectie. Als het slap worden vaker is gebeurd kan de man een toeschouwer worden van zijn eigen erectie. Hij is dan vooral bezig met het kritisch beoordelen van de stijfheid en vergeet zich te richten op het genieten van de sex en de opwinding. Door deze remming in opwinding en bijkomende onzekerheden is de kans groot dat de erectie verdwijnt. Penetratie wordt dan als een slappe schoenlepel die het werk wil doen. Niet lekker, niet fijn en vooral niet mogelijk!

Erectieproblemen bij jonge mannen ontstaan vaak na een eenmalig slap incident (vaak onder invloed!) en de zorgen die daarna ontstaan bij een volgende keer. Een tip voor de man: nachtelijke erecties (een zogenaamde natuurlijke onderhoudsbeurt) en ochtenderecties zijn een duidelijk teken en indicatie dat alles lichamelijk gezien nog prima werkt!

Logische gevolgen

Een jongen wordt ook slap wanneer hij al een orgasme/zaadlozing heeft gehad. En in sommige gevallen heeft een man dat niet door. Of het was zo snel dat hij wil proberen te verbergen dat hij al is gekomen en probeert hij door te gaan.

Bij het omdoen van het condoom verdwijnt bij een aantal mannen ook de erectie. ‘Ik voel niets meer’, wordt dan snel geroepen. Maar ook daar kan het zijn dat de spanning, ‘het moment van penetratie komt nu echt dichtbij’, meer ruimte krijgt door de onderbreking.

Het hebben van een erectie wil daarnaast niet altijd zeggen dat hij ook mentaal opgewonden is, of ook klaar is om te penetreren. Als dit niet zo is zal de erectie dan ook snel verdwijnen. In dat geval kan het gaan om…een turn-off. Seksuele opwinding tijdens de sex verdwijnt en dat is bij de man snel merkbaar of zichtbaar door het afnemen of verdwijnen van de erectie.

Lichaam en geest

Seksuele opwinding bestaat uit een lichamelijk en geestelijk component. Lichamelijk gezien kan het misschien niet prettig of pijnlijk voelen wat hij, of jullie, aan het doen zijn op dat moment. Dit kan de seksuele opwinding in het hoofd doen afnemen. De opwinding in het hoofd kan ook verdwijnen doordat de man wordt afgeleid van de sex en zijn opwinding. Iets wat totaal niet te maken heeft met de sex, zoals werk of andere zaken uit het leven. Of een seksuele afknapper als een geur, een geluid, de buren die je kunnen horen, iets wat wordt gezegd of een handeling die jij niet zo lekker uitvoert.

Het duurt te lang

Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat het lichamelijk gezien te lang duurt. Of hij komt niet naar een verder hoogtepunt waardoor de opwinding en erectie verdwijnt. De seksuele prikkels kunnen dan niet meer zo stimulerend en sterk zijn en er kan gewenning optreden bij een handeling. Misschien is het op dat moment wel tijd voor iets anders of variatie om die prikkeling weer te stimuleren! Ook kan een cockring helpen makkelijker en langer stijf te blijven doordat het bloed minder makkelijk terugstroomt.

Wellicht betekent het niet zoveel als je nu denkt. En als hij andere wensen heeft zal hij dat moeten zeggen. Maak er vooral niet een te groot ding van. Voor je het weet leg je de prestatiedruk bij hem neer en zal het de volgende keren wel iets betekenen.

Meer vrijvragen:

Wat zijn fijne standjes voor vollere mensen?

Hoe begin ik aan dirty talk?

Hoe kan ik zorgen dat ik spontaan zin krijg in sex?

Beeld: Unsplash

Dit vind je ook leuk

1 reactie

René Starke 4 juni 2020 - 15:28

Over de slappe jongen, super mooi en grappig omschreven. Ben zelf één en zestig jaar, zowel mijn vrouw en ik hebben het met volle interesse gelezen. Ook omdat mijn vrouw zelf onzeker is geworden door de overgang en de dingen die er bij toe doen, is het erg rustig geworden. Ik kon wel zeggen van, het ligt ook aan mij. Nu hebben wij, door dit artikel, weer overleg over een andere invulling.

Beantwoord

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy