6 redenen om iedere dag seks te hebben

door Yentl

Wat er gebeurt tijdens een dryspell weet je al. Je maagdenvlies groeit niet terug en word je ook écht niet strakker down under. Hoe strak je bent hangt niet af van hoe vaak je seks hebt, evenmin van hoeveel bedpartners je hebt. Maar wat gebeurt er in je lijf wanneer je dagelijks seks hebt?

Minder ongemak tijdens menstruatie

Tijdens een orgasme trekken de spieren in je vagina samen. Hierdoor bevind je baarmoeder zich in een meer ontspannen staat. Ook komen er tijdens seks endorfine vrij die verzachtend werkt voor de krampen tijdens je menstruatie.

seks

Meer beweging

Seks is topsport! Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je je abonnement bij de sportschool per direct moet opzeggen, maar dagelijks een wilde sekspartij is dus ook gewoon erg goed voor de vetverbranding. Zeg nou eerlijk, die lekkere momenten met je lover of fling voelen toch niet eens als sport?

Minder erectieproblemen

Eigenlijk is het heel zorgzaam naar je lief toe om hen iedere dag te bespringen. Bij mannen vermindert de kans op erectieproblemen doordat het weefsel waar het bloed doorstroomt soepel blijft. Bij een regelmatige zaadlozing is het sperma van betere kwaliteit en wordt de kans om op latere leeftijd prostaatkanker te krijgen ook nog eens kleiner. In feite doe je hem dus een groot plezier met seks.

Betere nachtrust

An orgasm a day keeps the stress away! En zonder stress is het dus makkelijker om in slaap te vallen en zal je over het algemeen ook een rustigere, en dus betere, nachtrust tegemoet gaan. Wat je dan ook weer meer zin geeft in seks. Win win!

seks

Boost voor je zelfvertrouwen

Heb je weleens te horen gekregen dat je er stralend uitzag de ochtend na een wilde nacht? Dit heb je dan waarschijnlijk te danken aan precies dat, je wilde nacht. Seks geeft je een mooie huid en glanzende haren. Nog een bijkomend voordeel: mensen voelen zich vaker aangetrokken tot iemand die seksueel actief is. Hey beauty!

seks

Je traint je bekkenbodemspieren

Dat er veel voordelen zitten aan het trainen van je bekkenbodemspieren heb je hier eerder kunnen lezen. Serieus, wanneer je dagelijks (solo)seks hebt investeer je gewoon in jezelf!

Meer over gezondheid

Dit zegt de kleur van je menstruatiebloed over je gezondheid

3 Must do gezondheidschecks

Waarom naakt slapen (met je partner) een aanrader is

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy