Ik heb een relatie met een vrouw en zij wil dat ik haar bef, hoe pak ik het aan? – VrijVraag #21

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Ik heb sinds kort een relatie met een vrouw. Ze wil graag dat ik haar bef, maar dat vind ik heel spannend. Heb je goede tips?”

– Karmijn (24)

De allerbelangrijkste tip hier is misschien wel om een goede dosis humor, zelfspot en geduld te gebruiken. Met zoiets nieuws en spannends zal je hoogstwaarschijnlijk een beetje stuntelen in het begin. Als je feedback krijgt van je partner – die misschien wel meer ervaren is dan jij – dan wordt het niets als je dit als afwijzende kritiek ervaart. Met name vrouwen die eerder alleen maar orale of seksuele ervaringen met mannen hebben gehad spreken over een mentale barrière die moet worden doorbroken. Het scheelt hierbij enorm wanneer je je partner heel leuk vindt, knetter verliefd bent en je zelf opgewonden wordt wanneer zij dat ook is.

Langzaam opbouwen

Bij zoiets spannends kan het helpen om eerst langzaam aan het idee te wennen voordat je het daadwerkelijk doet. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen in het diepe te springen. Het vrouwelijk geslachtsorgaan vraagt soms wat meer bestudering, omdat deze wat meer verstopt ligt dan bij mannen. Dit kan ervoor zorgen dat je ‘er helemaal niets van snapt’, maar je eigen lichaam en geslachtsdeel goed kennen kan hierbij helpen. Daarnaast kun je foto’s of filmpjes bekijken van vrouwen of van vrouwen die elkaar beffen om wat wijzer te worden. Vervolgens kun je spelenderwijs het lichaam van je partner met je vingers ontdekken voordat je daadwerkelijk down under gaat met je mond. De vagina heeft in principe van nature een zuurdere huishouding dan een penis. Het kan zijn dat je dit ook zal merken in hetgeen wat je proeft. Soms is de smaak meer aanwezig, afhankelijk van de activiteiten en hygiene die gedurende de dag hebben plaatsgevonden. Stel voor om samen te douchen om in the mood te komen, zodat de smaak neutraal is tijdens de eerste keer.

Voorkeuren

Je zou denken dat een vrouw wel van nature instinctief weet hoe ze een andere vrouw tot een oraal hoogtepunt kan brengen. Hoewel je weet wat je zelf lekker vindt, hoeft dit niet te betekenen dat een ander dit ook als fijn ervaart. Niet durven aangeven wat je fijn vindt en er niet volledig voor gaan zijn ook punten die de daad kunnen beïnvloeden. Daarnaast kan beffen echter een stuk ingewikkelder zijn als je dit vergelijkt met pijpen. Bij pijpen doe je je mond open, neem je de penis in je mond en ligt de focus op het zuigen. Voor beffen is is enige tong-druk, tong-motoriek, uithoudingsvermogen en oog voor de ander nodig. Ook hier geldt dat iedere vrouw anders is en wat precies lekker of leuk wordt gevonden geheel persoonsgebonden is. De een houdt van nat, de ander van alles in de mond nemen en een derde van snelle directe clitorale stimulatie. En nee, je komt er meestal niet door te doen alsof je snel aan een ijsje likt.

Tongtechnieken

Doen alsof je aan een ijsje likt zal waarschijnlijk namelijk te weinig tong-druk geven. Je zult de voorkant van je tong moeten gaan gebruiken en deze aanspannen zodat deze wat voller, steviger en krachtiger wordt. De tong daadwerkelijk als spier gebruiken, dat is de truc! Pas op voor kramp of spierpijn in je tong. Gezien het bij vrouwen vaak wat langer duurt om klaar te komen, is dit een bekend fenomeen. Voor de juiste plek, beweging en ritme zijn de signalen van je partner belangrijk. Gezien vrouwen meestal meer gevoelsmensen zijn dan mannen zou de vrouw op dat gebied een streepje voor kunnen hebben in het beffen. Je zult je tong ergens rondom de clitoris moeten plaatsen. Let er wel op dat je jezelf genoeg adem en speelruimte geeft. Je moet je tong wel aanspannen, maar het moet niet te krampachtig zijn. Over het algemeen volgt er dan een snelle heen en weer beweging van links naar rechts met de voorkant van je tong. Maar misschien houdt jouw partner wel meer van roterende bewegingen. Eenmaal de gewenste druk en ritme gevonden is het nog een kwestie van dit ook op die manier vasthouden. Éen misslag en je kunt weer opnieuw beginnen om naar een hoogtepunt te werken. Hopelijk geeft je partner zelf een beetje aan wat je moet doen (sneller, hoger, houvast) of geef aan dat jij hier voor open staat! Uitspreken wat je tijdens de sex voelt en wil hoeft niet alleen maar als educatie voor de ander te worden gezien, maar kan ook zorgen dat jullie beiden meer opgewonden worden van de geile praat. Speel daarbij, misschien wanneer je wat meer ervaren bent, met je vinger(s) of speeltjes die je inbrengt tijdens het beffen. Stimulatie van de clitoris aan de achterkant (G-spot) helpt een aantal vrouwen sneller of tot een intenser hoogtepunt te komen.

Positie

Daarnaast kan het helpen om na te denken over de positie. Waarschijnlijk gaat iedereen uit bij een klassiek beeld waarbij de persoon die gebeft wordt op haar rug ligt en de beffer tussen haar benen ligt. Probeer eens van de zijkant te starten, zodat je je volledig op de clitoris kan concentreren en er echt recht boven zit. Op deze manier kun je misschien niet helemaal naar onderen likken, maar je hebt wel meer ruimte om je handen en vingers te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om een minder actieve rol aan te nemen. Wissel van positie om het jezelf makkelijker te maken. Ga liggen en laat je partner op je gezicht zitten. Op deze manier kan zij je helpen de juiste druk te creëren door haar positie zelf te bepalen of zelfs mee te bewegen!

Heb jij ook een brandende vraag aan Marjolein? Mail deze dan naar redactie@lottelust.nl.

Meer tips voor (eerste keer) sex met een vrouw:

Vrouwen over hun eerste keer sex met een vrouw

10 hete standjes voor lesbiennes

Ik ben nieuwsgierig naar sex met een vrouw, wat kan ik verwachten? – VrijVraag #5

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy