Kun je leren deepthroaten? – VrijVraag #34

door Marjolein

Seksuologe Marjolein geeft elke vrijdag antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

Kun je leren deepthroaten?

– Kiki (30)

Om teleurstellingen te voorkomen: nee, niet iedereen zal het kunnen leren of kan deepthroater worden. En ook niet iedereen wil het leren. Wat er nodig is om het te kunnen leren? Ten eerste moet je mond ver genoeg open kunnen om dit zonder schade te kunnen doen (of misschien een kleiner vriendje zoeken?). Ook de vorm van je gebit kan daarin een rol spelen. Ten tweede hangt het af van de sterkte en snelheid van je kokhalsreflex op voorwerpen in je keel. Als laatste moet je er van kunnen genieten en je mentaal kunnen overgeven. No stress… Anders is de kans op echt overgeven groter aanwezig.

Waarom is deepthroaten (niet) opwindend?

De ene man vindt deze seksuele handeling fantastisch geil en de ander heeft er niet zoveel mee. De meningen van vrouwen (of de ‘deepthroaters’) hierover verschillen eveneens enorm. Vindt de ene het een genot om de man en zichzelf zo te plezieren, voor anderen (en ook de meesten) is het een emotionele drempel, is de afstand te ver of is het vermoeiend. Het is ook een hele klus en vraagt om uithoudingsvermogen. Mannen geven aan dat het een strak en nat gevoel kan geven wanneer het juist uitgevoerd wordt. Gewoon lekker en plezierig. Een andere reden waarom deepthroaten zo aantrekkelijk kan zijn – waar voors en tegens vandaan komen – is dat het voor sommige mannen het een gevoel van dominantie kan geven en de deepthroater daarbij onderdanig is. Vooral wanneer hij de controle pakt door met de handen het hoofd wat mee te duwen. Mensen kunnen dat ook ervaren als vrouwonvriendelijk en respectloos. Het is maar net hoe je het bekijkt en beleeft. Voor veel deepthroaters is het juist het tegenovergestelde wat het plezierig maakt. Het is voor hen een vorm van dominantie en macht. De man is juist de nederige onderdanige die gek wordt van genot. Zolang zij maar zelf de controle heeft over wanneer en hoe lang ze deepthroaten. De associatie die ontstaat is kinky, uitdagend en extreem, maar dit kan net zo goed beschreven worden met woorden als intiem, vertrouwen en passievol. Het idee dat de penis dieper in de keel gaat kan voor beiden voor meer opwinding zorgen of het feit dat de ander het zo opwindend vindt, kan weer voor eigen opwinding zorgen. Misschien leuk om aan je partner te vragen hoe hij dat precies ziet? In welke rol hij daarin voor zichzelf of jou ziet?

Over de kokhalsreflex

Wat het lastig maakt is de kokhalsreflex. Deze reflex ontstaat wanneer je je bijvoorbeeld verslikt of bijna verstikt door een voorwerp dat te diep of verkeerd in de keel terecht komt. Een life savior in sommige gevallen, soms met braken aan toe. Mensen ervaren deze reflex ook na iets te intensief sporten, bij stress en spanningen en sommigen bij het idee van het doorslikken van een tablet. Het idee van pijpen en het idee van hem dieper in je mond gaan nemen, moet dus aantrekkelijk en plezier voor je zijn. Met tegenzin kan de reflex makkelijker en sneller optreden, omdat deze je keel dus beschermd tegen iets wat je niet wilt doorslikken. Dan vooral niet doen. Als pijpen een feestje voor je is en je ook opgewonden wordt van wat meer uitdaging in je keel, is het misschien het proberen of trainen wel waard. Alsnog is de kans groot dat op een gegeven moment deze reflex zal optreden. Zie het als een seintje om weer even gas terug te nemen en adem te halen. En niet te kotsen… Daarbij zorgt de reflex voor wat meer speeksel in je keel en mond wat voor hem extra fijn is. Want veel vrouwen vergeten wel eens dat een vochtige omgeving een must is voor een blowjob, plus: het glijdt voor jezelf ook een stuk gemakkelijker!

Deepthroaten voor beginners

Hoe ver moet het zijn om het deepthroaten te noemen? Hoever je het zelf wil. Waarbij pijpen zich vooral richt op de eikel en het eerste gedeelte van de schacht, kan het hier tot aan de ballen betreffen. Schrik niet van pornofilmpjes waarin hele brandslangen verdwijnen. Er zijn ook mensen zonder kokhalsreflex. Plus oefening, verdoving of cameratechnieken zullen vast een beetje helpen. Wat ten eerste helpt is dat je de persoon echt aantrekkelijk vindt, vertrouwt en ook graag oraal wil bevredigen. Tanden zijn de grootste pijnlijke partypoopers voor mannen en vrouwen bij pijpen en deepthroaten. Door je lippen iets over de tanden te buigen kun je de penis daartegen wat meer proberen te beschermen. Daarnaast kun je kiezen of je als deepthroater zelf de controle behoudt van hoe diep en hoe lang, Óf dat de man mag helpen door je hoofd mee te bewegen. Het zogenaamde face fucking, wat kan helpen (mits de reflex niet opkomt) hem dieper naar binnen te bewegen. Blijf ademen door de neus en probeer mentaal rustig te blijven wanneer de reflex optreedt. Het is een mentale knop besturen en daarop blijven trainen om de reflex te kunnen uitstellen en mee om te leren gaan. Stop wanneer het nodig is! Ook de positie kan nog uitmaken. Het helpt om je tong uit te steken zodat je tong de penis voelt en controleert en je keel ontspant. Het kan helpen wanneer je je kin omhoog doet om een rechte lijn te vormen van je mond en keel. Plus wanneer jouw lichaam meer in rusthouding is en jij minder hard hoeft te werken kun je meer concentreren op de mentale ontspanning. Op je rug liggend en de man boven jou kan net wat meer ruimte in je keel geven en wat minder reflex geven. De reflex kun je ook trainen met vingers, tandenborstels of dildo’s. Alleen waarschijnlijk zal dat toch anders voelen voor zowel je mond als hoofd. Daarbij zal oefenen met het echte werk toch het meeste helpen om de reflex te kunnen uitstellen en ermee om te leren gaan. Leuk voor hem en jou, maak er dan ook iets plezierig van zo’n training.

En jawel! Er zijn ook vrouwen die bij het deepthroaten een echt keelorgasme hebben ervaren. In de keel bevindt zich een zenuw die in verbinding staat met je baarmoederhals diep achterin de luchtpijp. En als je precies, na jarenlange training, daar met de penis stimuleert kan je een keelorgasme bereiken, zeggen ervaringsdeskundigen. Daarover meer in het boek ‘Kom je ook?’ van LotteLust.

Ook een (anonieme) brandende vrijvraag voor Marjolein? Stuur je vraag naar redactie@lottelust.nl


Kom je ook? – alles over het vrouwelijk orgasme

Alles weten over het orgasme van de vrouw? De redactie van LotteLust brengt 5 februari haar eerste boek uit: ‘Kom je ook?’. Hierin lees en leer je alles over het vrouwelijk orgasme: van de anatomie tot praktische tips. Bestel het boek en ontvang tijdelijk een gratis toy!

kom je ook lottelust artikel


Meer over pijpen:

Waarom kom ik sneller klaar tijdens de penetratie, dan tijdens het pijpen

Hoe een blowjob nou écht voelt volgens 10 mannen

Help! Ik heb een hekel aan pijpen, wat nu?

Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy