Kan een onenightstand leiden tot liefde?

door Julia

Het is een vraag die vele van ons bezighoudt; Kan een onenighstand leiden tot liefde? En dan hebben we het natuurlijk over echte liefde. Mannen geven antwoord.

 

Als je de vraag stelt of er uit een onenightstand echte liefde kan ontstaan, zijn de antwoorden vaak heel divers. Sommige mensen geloven dat het zeker mogelijk is, want aantrekkingskracht is heel bepalend voor hoe leuk je iemand vindt, anderen zijn van mening dat de focus dan te veel op sex is gericht en het nooit meer zal worden dan dat.

 

Wat mannen zeggen

Een gebruiker van de website Reddit, ik neem aan dat dit een vrouw was, besloot mannen de vraag voor te leggen. ‘Kan een onenightstand veranderen in liefde? Waarom wel, waarom niet?’

Dit is wat de mannen erover te zeggen hebben:

‘Elke gebeurtenis kan leiden tot liefde. Er bestaan zoveel stigma’s over hoe mensen elkaar horen te ontmoeten, maar uiteindelijk is dat niet het belangrijkste. Of je iemand nu hebt ontmoet op Tinder, in de club of in de supermarkt, het is niet de plek of het moment, het gaat om de persoon’.

‘Dat kan zeker. Het is mij niet overkomen, maar een vriendin van mijn vrouw wel. Ze ontmoette iemand in een club en had een onenightstand met hem. Nu drie jaar later wonen ze samen en zijn ze bezig met het plannen van hun huwelijk’.

‘Een onenightstand kan veranderen in liefde, maar je hebt geen garantie dat het zo blijft’.

‘Ja. Als je snel met iemand in bed belandt, betekent het dat je een klik hebt gebaseerd op aantrekkingskracht. Vervolgens moet je er achterkomen of er ook een klik is op emotioneel vlak. In die zin is het niet heel anders dan dat je op de ‘gewone’ manier gaat daten.’

‘Tuurlijk kan dat! Waarom niet? De romantische aantrekkingskracht die ik voel, verandert niet nadat ik met iemand sex heb gehad. Juist niet, het is eigenlijk het tegenovergestelde. Ik bedoel, het gebeurt niet snel dat je meteen een perfecte match hebt. Maar, als dat wel het geval is, wat maakt het dan uit hoe we elkaar hebben ontmoet? Shit, ik zie het juist als een pluspunt. Je weet in ieder geval zeker dat ze niet preuts is’.

De volgende reacties zijn van mannen die het levende bewijs zijn van een onenightstand die veranderde in echte liefde:

‘Natuurlijk. Ik heb mijn vriendin in een bar ontmoet, we zijn diezelfde avond nog met elkaar het bed ingedoken. Inmiddels zijn we drie jaar samen’.

‘Het is zeker mogelijk. Ik heb zo mijn vrouw leren kennen’.

‘Tuurlijk kan dat. Mijn ex en ik hadden sex op de eerste date en we hebben 10 jaar een relatie gehad. Vorig jaar zijn we uit elkaar gegaan, omdat we allebei iets anders wilden. We zijn nog steeds goede vrienden’.

 

De mannen op Reddit zijn dus heel eensgezind. Wat vind jij, kan een onenightstand leiden tot echte liefde?

Bron: Reddit
Beeld: Pinterest

Meer over onenightstands

Waarom sex op de eerste date helemaal oké is

Zo vermijd je een awkward onenightstand: do’s en don’t

Onderzoek: betere sex met een booty call?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy