Lentekriebels: wat doet de lente met onze sexdrive?

door Phlox

Bij de eerste tekenen van de lente gaan we al helemaal uit ons dak! Natuurlijk is het feestgevoel wel ietsje minder nu we weer in de zoveelste lockdown zitten, maar de eerste picknicksessies van dit seizoen zijn al een feit. Maar wat doen deze hints naar een heerlijk warm weertje met onze sexdrive? In dit artikel leggen we uit hoe dat zit.

Na regen komt zonneschijn

Die winterdip kan vrij heftig zijn – het is immers een lastig om je écht sexy te voelen in vijf lagen verwarmende kleding. Daarom is het des te meer een feestje als we eindelijk weer lentejassen en jurken kunnen dragen!

Omdat de dagen langer duren, schijnt de zon langer op onze huid. Door de grotere hoeveelheid Vitamin D worden we energieker, vrolijker en… schiet onze sexdrive omhoog! Vooral vrouwen merken een duidelijke toename in lentekriebels, dus het is niet zo gek dat een verhoogde sexdrive als gevolg heeft.

lente

Vrouwen en sex

Hoe het komt dat juist vrouwen zo erg beïnvloed worden door lekker weer heeft alles te maken met licht en hormonen, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tromsø in Noorwegen.

Terwijl bij mannen de hormoonproductie het hele jaar door ongeveer hetzelfde blijft, neemt bij ons de hoeveelheid vrouwelijke hormonen toe naarmate we meer vitamine D binnenkrijgen. Contact met zonlicht, de seizoensverandering van winter naar lente en zin in sex staan dus direct met elkaar in verband!

Sexercise

Zonlicht en hormonen zijn niet de enige factoren waardoor onze sexdrive door het dak gaat. Het wordt ook beïnvloedt door het smachten naar de zomer. Wanneer het duidelijk is dat het zomerseizoen echt niet lang meer op zich laat wachten, stellen wij ons daar helemaal op in. We zijn meer buiten, doen meer aan lichamelijke beweging en dat zorgt weer voor een verhoogde productie van endorfine: het feel good hormoon dat je voelt tijdens het ervaren van lichamelijke inspanning, liefde én orgasmes! Nog een goede reden om deze lente in een nieuw sportsetje te investeren…

Spring is in the air!

Hoewel we de drukke terrasjes en festivals voorlopig nog wel even op onze buik kunnen schrijven, zijn er ook best veel leuke, zomerse to do’s for two. Denk bijvoorbeeld aan een (privé)picknick met alleen jou en je partner, een hotelletje boeken (hallo hotelsex!) in een mooie omgeving. Je kunt het zo sexy maken als je zelf wilt…

lente

Lees meer over:

Dit zijn de beste plekken om een nieuwe liefde te spotten

De top 20 meest romantische lente hits

10 leuke coronaproof dates tijdens de lockdown

Beeld: Unsplash & Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy