Lesbian bed death – Anti-climax #16

door Marjolein

Welke slaapkamergeheimen en -issues worden er op bij de bank van een seksuologe opgebiecht? Seksuologe Marjolein Abma geeft je een kijkje in haar ‘keuken’ in haar rubriek Anti-Climax.

Geen zin

"We hebben hulp nodig. Wij hebben beiden geen zin en verleiden elkaar niet of nauwelijks," zegt de donkerharige vrouw. "Is er dan een probleem?" vraag ik ze. Ik kijk ze vragend aan, mijn wenkbrauwen gaan omhoog en mijn grote ogen worden nog groter. "Ja, we missen het," zegt opnieuw dezelfde vrouw stellig. Ze is begin 40, ze lijkt de dominante van de twee en neemt het voortouw. De blonde vrouw, ook begin 40, is wat stiller en zit er ongemakkelijk bij. Het lijkt voor haar wat minder volmondig. "Het is een bekende fenomeen in een relatie tussen twee vrouwen. Lesbian bed death genaamd. De seks is gestopt of zeer laag frequent, zeg ik ze. "Nou, dan vallen we toch nog in een stereotypisch hokje," lacht de donkerharige. De blonde glimlacht flauw. Ze lijkt niet heel blij en enthousiast te zijn. Ik glimlach flauw terug. Ik besluit er nog niets mee te doen omdat ik benieuwd ben of ze zelf zal gaan uitspreken wat ze wil.

Wensen

"Hoe is jullie seksleven in het begin van jullie relatie geweest? Vergeleken met nu?", ik probeer met ze te onderzoeken wat ze toen deden wat het aantrekkelijk maakte of of ze toen wel meer gedreven werden. De donkerharige neemt opnieuw het woord. "We zijn nu zeven jaar samen. We hebben geen kinderen. Wel twee honden en een druk sociaal familieleven. Daarnaast ben ik directeur en werk ik gemiddeld 70 uur en zij heeft wisseldiensten. Tijd voor seks hebben we nauwelijks. In het begin van de relatie is dat anders geweest. Toen maakten we veel meer tijd voor elkaar en voor de seks. Verliefdheid maakte dat wel makkelijker. Al moest ik wat vaker haar verleiden. Na twee jaar zijn we gaan samenwonen en vanaf toen ging het bergafwaarts. Niet alleen vanwege tijd, maar we hebben ook haar moeder begraven drie jaar geleden. Dat heeft veel impact op haar gehad. Ik begrijp ook dat je hoofd niet naar seks staat." Ze begint wat zachter en zorgzamer te klinken. Ik zie de blonde vochtige ogen krijgen. De donkerharige pakt haar hand.

"En waar zouden jullie dan met elkaar naar toe willen? Wat is jullie ideale situatie?", vraag ik ze opnieuw. Ik richt mijn blik op de blonde en ik hoop dat zij mij zal antwoorden. Ik zie haar geen enkele beweging maken tot iets te gaan uitspreken. "Nou, twee keer in de week als het kort is en als we echt de tijd nemen is één keer ook voldoende."

Die frequentie noemen ook vrouwen in een heterokoppel wanneer ze met hetzelfde probleem zitten. De man heeft meestal een grotere wens. Meestal kom je dan ergens in het midden uit. Ik ben wat langer stil om te kijken of er nog een andere reactie komt. De donkerharige lijkt al klaar te zijn met het gesprek en kijkt op haar horloge. De blonde wacht af en ontwijkt mijn blik. "En jij? Ik heb jou nog niet gehoord?"

"Euh…ja ik… Ik vind het moeilijk om te bedenken wat ik wil als ik er geen zin in heb of behoefte aan heb. Alsof ik als vegetariër moet gaan bedenken welk vleesgerecht ik wil, terwijl ik die niet wil." Ze klinkt verdrietig. Ik voel de spanning oplopen in de kamer. De donkerharige wordt wat afstandelijker naar haar partner. Ik word er zelf wat ongemakkelijk van. Ze lijken dit niet met elkaar besproken te hebben. "Hebben jullie dit wel met elkaar besproken?" vraag ik ze.

Trekken en duwen

De donkerharige opent haar mond, maar de blonde is haar voor. "Nee, er is niets besproken. Of ja er is wel wat besproken dat het te weinig is volgens haar en als ik haar aangeef dat ik het prima vind dan wordt dat genegeerd. Er wordt dus niet geluisterd." Ze wordt boos en begint te huilen. De donkerharige kijkt verschrikt en begint nerveus te verzitten. "Maar ik dacht dat we het hier over eens waren?" zegt ze voorzichtig. "Nee, ik heb niets meer gezegd. Dat is het probleem je luistert niet en draaft maar door. Ik heb niets in te brengen. Dan breng ik ook niets in.,", zegt de blonde". Ze praten nog een tijdje door en ik voel mij toeschouwer van een gesprek dat voor het eerst gevoerd wordt. Ik denk dat mijn aanwezigheid helpt omdat de brunette nu wel haar best deed voor haar partner. "Speelt dit rolpatroon ook in jullie seksrollen?", vraag ik ze. Ze kijken verschrikt op. Ik laat ze even denken.

"Ja, nu je het zegt. Ze trekt zoveel aan me, ik ga dan me verzetten en krijg tegen zin", zegt de blonde. "Stel je nu voor dat iemand aan jou zoveel zou trekken en niet zou luisteren," vraag ik de brunette, "hoe zou jij dat vinden?". "VERSCHRIKKELIJK!" "Ik ga echt niemand aan mij laten trekken en dan ga ik er dwars tegen in," roept ze. Tegelijk glimlacht ze en pakt ze haar partners hand. "Al is het dood in bed dan zal ik niet aan je trekken." Nu lacht de blonde echt: "Ja aan een dood paard niet trekken, hé." Ze lachen allebei en ik doe met ze mee.

Meer artikelen over seksdrive:

Hoe zorg je voor meer seks in je relatie?

Wat te doen als jullie een dipje in je seksleven hebben?

Hoezo heb ik geen zin meer in sex met mijn partner

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy